Tumbaković: Matematika je jednostavna - pobijediš i ostvario si cilj

nov 16, 2018 - 18:22:00 Autor: Kategorija: Reprezentacija
"Kada su Srbija i Crna Gora u pitanju, nikada ne znaš čija je publika na stadionu. Toliko ima Crnogoraca u Beogradu i Beograđana u Podgorici. Volio bih da bude pun stadion", kazao je Ljubiša Tumbaković

Reprezentacija Crne Gore gostovaće sjutra (15 časova) u Beogradu selekcije Srbije, u utakmicu petog kola Grupe 4 C Lige nacija. 

Crnogorski fudbaleri su u prvom međusobnom duelu u Podgorici poraženi 2:0.

Selektor "hrabrih sokola" Ljubiša Tumbaković istakao je da je poslije prvog meča više bio razočaran pristupom igrača, nego rezultatom.

"Nije problem rezultat u Podgorici, već utisak koji smo ostavili. Borićemo se sjutra da to popravimo. Sjutra će najboljih 11 istračati na teren i pokušati da ispune svoj zadatak. Mi smo reprezentacija, mijenja se sastav u posljednje tri godine, ali iz utakmice u utakmicu pripremamo ekipu. Svi oni znaju metod rada i ono što se traži od njih, napravili smo pomak i sada se pripremamo za veće ciljeve", rekao je Tumbaković.

Crnogorska selekcija biće oslabljena neigranjem Stevana Jovetića, Stefana Savića, Nikole Vukčevića, Žarka Tomaševića i Filipa Stojkovića.

"Na povrede i kartone ne možemo da utičemo, to su spoljni faktori. Međutim, imamo grupu od 28 igrača, s kojom radimo na isti način. Imamo prepoznatljiv sistem rada i sve igrače pripremamo identično. Svi moraju da odgovaraju zahtjevima i ciljevima, koje ćemo zajedno pokušati da ih ostvarimo. Nadam se da ćete uskoro gledati Crnu Goru na nekom velikom takmičenju, da li evropskom ili svjetskom", kazao je Tumbaković.

Srbija, takođe, neće moći da računa na Marka Dmitrovića, Sergeja Milinković-Savića, Filipa Kostića... ali Tumba smatra da to neće biti presudno.

"Reprezentacija Srbije je stvarana tokom dva ciklusa. Skoro cijela ekipa je bila na Svjetskom prvenstvu i kada se desi da neko od njih ne može da igra, imaju adekvatnu zamjenu. To može da napravi razliku. Srbija je ozbiljna i kompaktna reprezentacija, koja je pokazala da zna da ostvari ono što je namjerila. Mislim da će mnogo toga zavisiti od motivacije igrača, ko bude psihološki bolje spreman, biće bliži pobijedi", rekao je selektor Crne Gore.

Upitan kakvu atmosferi očekuje u Beogradu, Tumbaković je dao zanimljiv odgovor.

"Kada su Srbija i Crna Gora u pitanju, nikada ne znaš čija je publika na stadionu. Toliko ima Crnogoraca u Beogradu i Beograđana u Podgorici. Volio bih da bude pun stadion", kazao je Tumbaković.

Srbija je poslije četiri kola prva na tabeli Grupe 4 C Lige nacija sa osam bodova. Crna Gora osvojila je sedam, bod manje Rumunija, dok je Litvanija na nuli. 

Poslije duela sa Srbijom, Crnu Goru očekuje meč protiv Rumunije, 20. novembra u Podgorici.

"Ja sam bio dobar matematičar u školi, a matematika je jednostavna - pobijediš i ostvario si cilj. Ne postoji trener koji je zadovoljan osvojenim bodom. Mi smo opredijeljeni za naš igru i pokušaćemo da se nametnemo", poručio je Ljubiša Tumbaković.

Dakle, utakmica između Srbije i Crne Gore na programu je u subotu od 15 časova na stadionu "Rajko Mitić".

U drugom susretu grupe, Rumunija će u Ploeštiju od 20.45 časova ugostiti Litvaniju.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje