Tumbaković: Nismo pod većim pritiskom od rivala

sep 25, 2017 - 18:08:28 Autor: Kategorija: Domaći fudbal
"Na početku kvalifikacija imali smo cilj da što duže budemo u rezultatskom i takmičarskom tonusu. Na samom kraju imamo tu situaciju i kontrolu nad njom", rekao je selektor

Još 180 minuta je ostalo do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dva meča istine su pred najboljim crnogorskim fudbalerima.

Ljubiša Tumbaković je saopštio spisak igrača koji će 5. oktobra dočekati Dansku, a tri dana kasnije gostovati Poljskoj.

Iznenađenja nije bilo, izostaće povrijeđeni Kosović, dok će Bećiraj propustiti prvi meč zbog kartona. 

"U selekciju se vraća Šćekić, koji se oporavio od povrede koja ga je spriječila da na prethodnom okupljanju bude sa nama. Svi igrači su u takmičarskom ritmu, igrali su standardno u proteklom periodu".

"Izuzev Bećiraja, svi reprezentativci imaju pravo nastupa na oba meča i nismo imali potrebu da pravimo dodatnu selekciju i pozivamo veći broj igrača", rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak kaže da će "sokoli" u posljednja dva kvalifikaciona duela pokušati da se nametnu elementima koji su bili karakteristični za našu selekciju tokom ovog takmičarskog ciklusa. 

"Na početku kvalifikacija imali smo cilj da što duže budemo u rezultatskom i takmičarskom tonusu. Na samom kraju imamo tu situaciju i kontrolu nad njom, jer se sastajemo sa direktnim rivalom i ekipom koja je lider tokom kvalifikacija".

"Bićemo maksimalno koncentrisani i probaćemo da se nametnemo stvarima koje su bile karakteristične za nas na svim utakmicama do sada", rekao je selektor.

Tumbaković smatra da pritisak pred posljednja dva duela ne bi trebalo da bude veći u odnosu na onaj koji selekcija osjeća pred svaki meč kvalifikacijama.

"Pritisak postoji kod svake utakmice u kvalifikacijama, na to smo se već navikli i nema razloga da pritisak bude veći uoči ova dva duela. Ne može pritisak biti samo na jednoj strani... Imamo dva protivnika i sigurno da je pritisak prisutan i kod njih".

"Osim što imaju takmičarski karakter ove utakmice su i psihološke i mi ćemo se naravno potruditi da se na najbolji način pripremimo i na tom planu", zaključio je selektor "hrabrih sokola".

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Danskom i Poljskom počinje u nedjelju u 18 časova.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook