Budućnost krenula u lov na trofej(e): Vermezović već misli i na ljeto

jan 10, 2018 - 12:55:01 Autor: Kategorija: Domaći fudbal
"Pokušaćemo u hodu da se pripremimo za ono što nas čeka na proljeće, za ono što nas čeka na ljeto, a to su evropske utakmice, ali i za narednu sezonu", rekao je novi trener "plavih"
Budućnost krenula u lov na trofej(e): Vermezović već misli i na ljeto Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti su počeli pripreme za drugi dio sezone sa očiglednim promjenama - najveća je novi trener Vladimir Vermezović.

Budućnost će pokušati da odbrani titulu, iako ima 13 bodova manje od lidera Sutjeske, ali je realnije da napada Kup u kojem je stigla do polufinala.

"Pokušaćemo u hodu da se pripremimo za ono što nas čeka na proljeće, za ono što nas čeka na ljeto, a to su evropske utakmice, ali i za narednu sezonu. Ozbiljni klubovi tako moraju da razmišljaju, a ja Budućnost doživljavam kao ozbiljan klub", rekao je Vermezović i dodao:

"Za Budućnost koju ja pamtim, samo tri titule su premalo. Vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti napredak i doći do nivoa koji Budućnost zaslužuje. To je nivo da svake sezone osvoji barem jedan trofej", ističe Verzemović.

Novi trener Budućnosti ističe da je zadovoljan onim što ga je dočekalo u Podgorici.

"Energija koju sam zatekao među mladim ljudima u klubu, ali i igrački kvalitet koji posjedujemo na terenu, nagovještavaju da možemo da napravimo pozitivan iskorak u svim segmentima. Gledao sam nekoliko utakmica iz prvog dijela sezone, još ne mogu ništa konkretno da kažem, jer je gledanje na ekranu jedno, a rad sa momcima na terenu sasvim drugo, ali ova ekipa Budućnosti sigurno ima kvalitet. Dokaz za to su i dva meča sa Partizanom prošlog ljeta - u prvom je ekipa bila malo stegnuta, dok je u revanšu, kada se opustila, pokazala sve što zna. I hvala mojim prethodnicima, koji su napravili dobru selekciju", naglasio je Vermezović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka vratila svog nekadašnjeg velikog talenta, Petra Grbića, koji je igrao samo za mlađe kategorije kluba. Pokušaće da vrati još jednog koji ima sličnu, gotovo istovjetnu fudbalsku "priču" - Simona Vukčevića.

"Svaki igrač koji je kvalitetan je dobrodošao u Budućnost. Nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka napraviti barem približno od onog što očekujemo", dodao je Vermezović.

Napadač Alen Melunović je napustio klub, postigao je dogovor sa kineskim Šijažung Ever brajtom. Otišao je i Marko Vukčević, a još je neizvjesna situacija sa Jankom Simovićem, kojem ove zime ističe ugovor.

"Simović je trebalo da se pojavi na prozivci, jer ima ugovor do 15. januara, ali nije došao. Vidjećemo kakva će biti situacija sa igračima koji su i dalje naši članovi - ako neko od njih ode, pokušaćemo da reagujemo i dovedemo zamjenu. Nema nikakvih rokova za dovođenje pojačanja, moramo da damo malo vremena i treneru Vermezoviću, da se upozna sa igračima. Možda se njemu dopadne neki igrač koji nije bio u prvom planu kod prethodnog trenera, tako je to u fudbalu", istakao je sportski direktor Risto Lakić.

Budućnost će početkom februara otputovati u Antaliju na dvonedjelje pripreme, a već je zakazala jake provjere sa ruskim premijerligašima Amkarom i Rostovom, sa protivnikom i Slovačke, kao i sa Sarajevom.

Do odlaska u Antaliju igraće 24. januara protiv Iskre i 27. protiv Rudara.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook