Pamić pred gradski derbi: Budućnost je favorit, ali možemo da im se suprotstavimo

avg 14, 2018 - 17:31:16 Autor: Kategorija: Domaći fudbal
"Prihvatamo da je Budućnost prvi klub, ne samo u gradu, već u Crnoj Gori, ali se sigurno nećemo predati", rekao je Igor Pamić, trener OFK Titograda

Fudbaleri OFK Titograda ugostiće sjutra (17.30 časova) ekipu Budućnosti, u okviru trećeg kola Telekom Crnogorske lige.

Trener OFK Titograda Igor Pamić prepustio je ulogu favorita gradskom rivalu, kojeg smatra glavnim favoritom za osvajanje titule prvaka Crne Gore.

"Svjesni smo da sjutra igramo protiv ekipe koja je glavni za osvajanje titule. Taj epitet Budućnost ne nosi bez razloga. Budućnost, po igračkom kadru, jeste najveći kandidat za osvajanje titule. Međutim, igra se 11 na 11, i mogu vas uvjeriti da će Budućnosti biti veoma teško ako moji momci budu raspoloženi i ako budu na boljem psihološkom nivou nego što su bili do sada", rekao je Pamić.

Strateg Titograda osvrnuo se i na utakmicu protiv Iskre, koju je njegova ekipa dobila 1:0.

"Nakon što smo postigli gol na gostovanju protiv Iskre, počeli smo i da stvaramo prilike. Jednostavno su se momci pokrenuli. To je dokaz da nisu bili baš psihički pripremljeni", rekao je Pamić, pa nastavio:

"Ali, potpuno ih razumijem. Ja sam peti trener u godinu dana. Njima je sigurno najteže, jer se od njih najviše očekuje. Znam da vrijede puno više nego što prikazuju. Ovo nije realno stanje OFK Titograda i moje je da učinim da momci sjutra budu u najboljem mogućem izdanju", kazao je Pamić.

Za kraj, Pamić se dotakao primarne stvari - duela protiv Budućnosti.

"Mi činjenice ne možemo promijeniti. Prihvatamo da je Budućnost prvi klub, ne samo u gradu, već u Crnoj Gori, ali se sigurno nećemo predati. Budućnost ima status favorita, ali ponavljam, mi smo spremni za puno više. Osjećam da ćemo igrati odličnu utakmicu. Smatram da to i možemo, uvjeren sam da će gledaoci sjutra vidjeti dobar fudbal“, istakao je Pamić.

Zadnji vezni OFK Titograda Jovan Nikolić izjavio je da će ekipa koja se brže prilagodi terenu, rivalu i uslovima na kraju biti bliža trijumfu.

"Budućnost je kvalitetna ekipa, koja ima dosta dobrih igrača, sa kojima sam i sarađivao. Ali, s obzirom da je tek početak prvenstva, mislim da će bliži trijumfu biti tim koji se brže prilagodi terenu, rivalu i uslovima za igru", smatra Nikolić.

Poslije dva odigrana kola u Telekom CFL, Budućnost vodi sa šest bodova, dok je OFK Titograd treći sa četiri boda.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje