Vukčević novi trener Rudara

jan 10, 2019 - 18:29:51 Autor: Kategorija: Domaći fudbal
Nenad Vukčević je na klupi pljevaljskog prvoligaša naslijedio Edisa Mulalića

Nenad Vukčević je novi trener Rudara.

Vukčević je na klupi pljevaljskog prvoligaša naslijedio Edisa Mulalića, koji je napustio ekipu po završetku jesenjeg dijela sezone.

"Razgovarali smo i vrlo brzo smo se dogovorili. Vukčević je mlad stručnjak, koji dosta zna o fudbalu, iza koga stoji zavidna igračka karijera i koji je tražio samo jedno, a to je potpuna samostalnost u radu", rekao je Muhamed Gerina, predsjednik Rudara.

Vukčević je vodio Budućnost u prvom dijelu sezone 2013/14, a bio je asistent doskorašnjem selektoru mlade reprezentacije Mojašu Radonjiću.

"Njegovo trenersko iskustvo i veliki rad dali su rezultat, jer je poznat po afirmaciji maldih igrača, koji danas grade zavidne karijere. Sa naše strane ima potpuno odrješene ruke u svom radu, upoznat je sa trenutnom situacijom u klubu, a na nama je da mu, u okviru sadašnjih mogućnosti, stvorimo što bolje uslove rada i dovedemo pojačanja po njegovoj želji", rekao je Gerina, a prenosi PVportal.

Rudar je u prvom dijelu prvenstva osvojio 22 boda iz 19 kola, pa tako zauzima osmo mjesto na tabeli Telekom Crnogorske fudbalske lige.

U međuvremenu, pljevaljski tim je ostao bez većine prvotimaca, zbog teške finansijske situacije kluba.

Stoga će Vukčević, ukoliko ne uslijedi konsolidacija finansijskog stanja, imati težak posao da sa postojećem igračkim kadrom zadrži Rudar u Prvoj ligi.

Gerina je, međutim, istakao da je poslije dogovora sa Vukčevićem razgovorao i sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem, koji je obećao pomoć.

"Naišli smo na veliko razumjevanje prvog čovjeka grada, koji ni jednog trenutka nije doveo u pitanje pomoć Rudaru. Pokazao je razumjevanje, ali i pomoć pri pronalasku generalnog sponzora kluba. Mi smo mu na tome zahvalni", poručio je Gerina.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

Guest
# Guest 2019-01-10 20:39
Odgovori 0 0 ! Prijavi komentar
 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook