"Inter može da kupi Ronalda, ali ne smije"

maj 19, 2017 - 18:39:24 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Inter danas ima novca da kupi Kristijana Ronalda, ali to ne smijemo učiniti zbog finansijskog fer-pleja", rekao je Pjero Ausilio

Inter ima novca da dovede bilo kojeg igrača, uključujući i zvanično najboljeg fudbalera svijeta Kristijana Ronalda iz Real Madrida, ali zbog finansijskog fer-pleja to ne smije učiniti, izjavio je direktor Intera Pjero Ausilio.

On je, naime, održao gostujuće predavanje studentima na fakultetu u Milanu, gdje je istakao da je dolaskom novih vlasnika kluba iz Kine Inter postao platežno moćan kao Real Madrid ili Mančester junajted, ali da im to ne znači mnogo u ovom trenutku.

"Kineski vlasnici mogu da kupe najbolje igrače na svijetu. Inter danas ima novca da kupi Kristijana Ronalda, ali to ne smijemo učiniti zbog finansijskog fer-pleja. Važno je razvijati klub, a ne pojedince. To je put koji traje, zahtijeva nove ideje i sposobnu Upravu. Moramo paziti da na tom putu što manje griješimo", rekao je Ausilio.

Direktor Intera je potom uporedio njegovu ekipu i Juventus, koji je već godinama nedodirljiv u italijanskom šampionatu.

"Svaki dan čitam imena igrača koje bi Inter trebao dovesti, ali činjenica je da moramo poštovati pravila. Naš prihod iznosi između 200 i 230 miliona eura godišnje, dok Juventus, koji redovno nastupa u Ligi šampiona, ima prihod od oko 400 milliona eura", kazao je direktor Intera. 

Ausilio je naveo primjer Paula Dibale, kojeg je Inter želio dovesti iz Palerma, ali im se na tom putu ispriječio Juventus.

"Između nas i Juventusa bilo je 20 milina eura razlike. Danas nije moguće potrošiti 200 ili 300 miliona eura na pojačanja. Nije da to ne želimo, nego jednostavno ne smijemo", zaključio je Pjero Ausilio, direktor Intera. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook