UEFA pomilovala PSŽ i dozvolila mu da igra Ligu šampiona

sep 25, 2017 - 14:35:57 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
UEFA je zamolila klubove da zaustave pritisak, kako bi se spriječila "bruka", ali obećala da će 2018. godine biti rigorozna prema PSŽ-u

Pari Sen Žermen je dobio dozvolu da igra Ligu šampiona ove sezone, iako nije u potpunosti ispunio sve kriterijume iz Uefinog finansijskog fer-pleja, piše španski "Pais".

Transferom Nejmara za 222 miliona eura, francuski klub našao se pod istragom evropske kuće fudbala, koja je detaljnu pretragu finansijskog poslovanja počela na zahtjev tri kluba - Bajerna, Juventusa i Reala.

"Pais" tvrdi da su preliminarni rezultati istrage pokazali da je PSŽ u tolikom problemu da je potrebno da proda čak osmoricu igrača, kako bi opravdao trošak ostvaren dovođenjem Nejmara.

"PSŽ je dobio 48 sati da se odrekne osmorice fudbalera, a predsjednik Naser Al Kelaifi nazvao je direktora Žan-Kloda Blana i naložio mu da nađe klubove za Di Mariju, Pastorea, Matuidija, Lukasa Mouru, Drakslera, Ben Arfu, Orijea i Tijaga Silvu", piše list.

Samo su, međutim, dvojica otišla - Matuidi u Juventus, a Orije u Totenhem.

UEFA je, piše list, zamolila klubove da zaustave pritisak, kako bi se spriječila "bruka", ali obećala da će 2018. godine biti rigorozna prema PSŽ-u, ukoliko se poslovanje ne uskladi sa realnim stanjem.

"Međutim, pošto su igrači obaviješteni šta ih čeka, odnosno da će možda napustiti klub, stvorene su podjele u svlačionici, koje su mnogo dublje od onoga što se vidi golim okom, kao što je bio sukob Nejmara i Kavanija oko toga ko će izvesti penal", piše "Pais", koji je, takođe, danas javio da je Kavani odbio bonus od milion eura kako bi Brazilcu prepustio da šutira jedanaesterce. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook