Jovetićev saigrač je ovim riječima namjestio utakmicu između Perua i Kolumbije: "Brate, oboje prolazimo"

okt 12, 2017 - 11:33:03 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Ajde da budemo srećni sa ovim rezultatom", rekao je Falkao Tapiji

Kontroverzni završetak utakmice između reprezentacija Perua i Kolumbije, u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, dugo će biti tema medija.

Jer, cijeli svijet je vidio kako su kolumbijski reprezentativci, prije svih Radamel Falkao, nagovarali kolege iz Perua da namjeste utakmicu. Tačnije, da u finišu "prestanu da igraju" i čekaju da se utakmica završi neriješenim rezultatom 1:1. 

Remi je u tom trenutku odgovarao i jednima i drugima, s obzirom na rasplet ostalih utakmica, pa je Peru imao baraž, a Kolumbija direktan plasman na Mundijal.

Stoga je pet minuta prije kraja utakmice Falkao, inače saigrač Stevana Jovetića iz Monaka, počeo da nagovara reprezentativce Perua da mirno privedu utakmicu kraju...  

Kolumbijski fudbaler je išao od jednog do drugog igrača Perua i uvjeravao ih da se svi zadovolje s postojećih 1:1, odnosno da do kraja odigraju "prijateljsku utakmicu".

Međutim, to mu nije išlo lako, Peruanci su ga redom odbijali, sve dok Paolo Gerero nije otišao do klupe po potvrdu informacije o rezultatima ostalih duela koji su odlučivali o raspletu kvalifikacija.

Potom se više "nije igralo" u Limi, Peruanci i Kolumbijci su čekali da se utakmici završi, a fudbaler selekcije domaćina Renato Tapija otkrio je kako ga je Falkao nagovarao da im neriješeh rezultat svima odgovara.

"Bili smo potpuno koncentrisani na utakmicu, a pet minuta prije kraja duela prišao mi je Falkao, nakon što sam vidio da je nešto neuspješno nagovarao moje ostale saigrače. Rekao mi je: 'Brate, oboje prolazimo. Ajde da budemo srećni sa ovim rezultatom...' Ja sam definitivno bio srećan. Nakon toga smo utakmicu završili onako kako je trebalo", rekao je Tapija.

TPeru i Kolumbija završili su utakmicu rezultatom 1:1, što je odgovaralo i jednima i drugima, zbog poraza Paragvaja od Venecuele, odnosno Čilea od Brazila.

"Znali smo šta se dešava na ostalim utakmicama i u tim trenucima pokušao sam samo da to prenesem fudbalerima Perua", rekao je Falkao.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook