"Namazani" Paragvajci: Venecuelancima u hotel poslali djevojke za zabavu, ali...

okt 12, 2017 - 15:56:49 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Moram da im priznam da su izabrali lijepe djevojke. Srećom, nije bilo nikakvih iskušenja", rekao je Rafael Dudamel, selektor Venecuele

Reprezentacija Paragvaja najveći je tragičar južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine! 

Naime, Paragvajci su u posljednjem kolu bili domaćini Venecueli, posljednjeplasiranoj selekciji zone Južne Amerike, ali meč loptu nisu uspjeli iskoristiti.

Paragvaj je poražen rezultatom 1:0, pa je tako ostao na sedmom mjesto tabele, sa dva boda manje od Perua koji će igrati u baražu, odnosno tri manje od Kolumbije koja se direktno plasirala na Mundijal.

Venecuela je, s druge strane, odigrala pošteno do kraja, iako je i sa pobjedom završila ciklus na začelju.

Zbog toga zaslužuju posebne pohvale, za razliku od Perua i Kolumbije, kao i zbog detalja koji se dogodio veče uoči utakmice u Asunsionu.

"Uoči utakmice imali smo nekoliko posjetilaca u hotelu. Riječ je o ženama. Paragvajci su sa njima pokušali da nas podmite. To su stare strategije", otkrio je Rafael Dudamel, selektor Venecuele, pa dodao:

"Moram da im priznam da su izabrali lijepe djevojke. Srećom, nije bilo nikakvih iskušenja i mi smo pobijedili. Vremena su se promijenila, fudbal je evoluirao", zaključio je Dudamel.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook