Bufon: Završio sam, vrijeme me je tiranin koji me je pregazio

nov 14, 2017 - 9:57:13 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Suze Đanluiđija Bufona nakon eliminacije od Švedske

Nakon 20 godina više nećemo gledati legendarnog Đanluiđija Bufona na golu reprezentacije Italije.

Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji golman u istoriji, u suzama se oprostio od “azura” nakon šokantne eliminacije od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo.

"Završio sam, vrijeme je tiranin koji me je pregazio. Nije mi žao zbog mene, već zbog cijele reprezentacije. Nismo uspjeli da ostvarimo nešto jako bitno cijelom društvu. Tužan sam jer je moja posljednja utakmica završila ispadanjem i propuštanjem Mundijala", jecajući je govorio 39-godišnji čuvar mreže Juventusa nakon meča na "San Siru", koji je završen bez golova.

Bufon je rekorder reprezentacije sa 175 nastupa, a čuvao je gol od 1997. godine pa sve do danas. Planirao je da završi reprezentativnu karijeru nakon takmičenja u Rusiji, ali je kraj stigao prije nego što je želio...

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Nedostajala nam je lucidnost da postignemo gol. Budućnost italijanskog fudbala postoji, jer imamo dobre igrače. Ružno je završiti ovako. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Đanluiđiju Donarumi", naglasio je Bufon.

Na kraju se kratko dotakao selektora Đanpjera Venture, koji će danas biti smijenjen:

"Napravio je iste greške kao i svi mi Italijani. To je sve", zaključio je Bufon, koji je pokazao kakav je sportista nakon utakmice, kada je svim igračima i članovima stručnog štaba Švedske čestitao veliki uspjeh, a selektor Jane Anderson ga je čak poljubio u ruku.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje