Zamijenio je Vučinića, a onda "poludio": Tukao je saigrače i trenere, ponižavao legende i sada mrzi fudbal

nov 16, 2017 - 15:21:26 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Fudbal zaslužuje respekt, a meni su pivo i roštilj draži od novca koji mogu da zaradim", kazao je Danijel Pablo Osvaldo

Kada je Mirko Vučinić 2011. godine napustio Romu, kako bi nastavio karijeru u Juventusu, "vučica" je kao zamjenu za bivšeg kapitena crnogorske reprezentacije angažovala Danijela Pabla Osvalda iz Espanjola. 

Momak rođen u Argentini, koji je igrao za reprezentaciju Italije (14 utakmica, četiri gola), imao je kvalitet za velike stvari, ali i neobuzdan karakter, koji ga je spriječio da ostavi dublji trag na terenu. 

Stoga je prošle godine, u svojoj 30, odlučio da završi karijeru, te da se posveti muzici. I to kao pjevač.

Iako će u njegovoj biografiji ostati da je igrao i za Juventus, Inter, Boku juniors... Osvalda ćemo više pamtiti po incidentima.

"Odlučio sam da napustim Boku, jer je bilo previše glasina. Nisam mogao da izađem, plašio sam se ljudi. Jednostavno više nisam mogao da igram", otkrio je Osvaldo.

Prema njegovim riječima, nastavio je da dobije ponude iz Evrope, kao i iz Kine, ali nije želio da se vrati fudbalu.

"Iako sam imao ponude iz Kine, kao i evropskih klubova koji su igrali Ligu šampiona, odlučio sam završim karijeru. Počeo sam da mrzim ono što sam oduvijek volio. Fudbal zaslužuje respekt, a meni su pivo i roštilj draži od novca koji mogu da zaradim", kazao je Osvaldo.

Interesantno, Osvaldo je zimus umalo spriječio dolazak kapitena crnogorske reprezentacije Stevana Jovetića u Sevilju.

Jer, tadašnji trener Sevilje Horhe Sampaoli kontaktirao je Osvalda u želji da pojača njegov tim, ali je kontroverzni napadač odlučio da odbije ponudu zbog rok festivala. 

Tako se otvorio prostor za Jovetića, koji je u Sevilji proveo drugi dio prošle sezone kao pozajmljen fudbaler Intera, prije nego što je ljetos prešao u Monako.

"Sampaoli me je kontaktirao u decembru. Želio me je u Sevilji, jer mu je trebao napadač. Rekao sam mu: 'Šefe, ali sada je Cosquin rock festival'. Odgovorio mi je: 'Zaboravio sam! Naravno, idi, ne želiš to da propustiš'. Koja smo mi dva ludaka", ispričao je Osvaldo anegdotu o njemu i aktuelnom selektoru Argentine.

Osvaldo je tokom karijere promijenio 12 klubova, a čini se da je "poludio" upravo kada je došao u Romu.

Između ostalog, ošamario je saigrača Erika Lamelu, potom ponizio kapitena i klupsku legendu Frančeska Totija, kada mu je oteo penal (izvođenja jedanaesterca)... a to sve kao da je bilo uvod i obračun sa trenerom.

Istina, to se nije dogodilo u Romi, nego u Interu, kada je Osvaldo htio da se potuče sa Robertom Manćinijem.

"Sjećam se da sam udario Manćinija. To je bilo nakon utakmice protiv Juventusa. Pitao sam ga: 'Želiš li da se potučemo?', a on mi je odgovorio: 'Nemoj tako da pričaš pred svima'. Da me tada nije otjerao, izgubio bi autoritet", rekao je Osvaldo, pa dodao:

"Poslije me je bilo sramota, došao sam u njegovu kancelariju plačući. Manćini je veliki trener, s dobrim karakterom", kazao je Osvaldo.

Kontroverzni napadač je dodao i da mu fudbal uopšte ne nedostaje.

"Igrao sam u velikim klubovima, a to sam znao da uzimam zdravo za gotovo. Danas, naravno, shvatam da sam imao sreće, ali fudbal mi ne nedostaje. Vjerujte mi", zaključio je Danijel Pablo Osvaldo.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

Conrad
# Conrad 2018-10-29 04:41
I see you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you
can earn extra cash every month. You can use the best adsense alternative for
any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Feel free to visit my page; BestBrittney: https://FollowMartina.blogspot.se
Odgovori 0 0 ! Prijavi komentar
 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook