×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 50

Novozelanđani bijesni na Peruance: Promijenili su nam plan lete, plašili nas s vojnim avionima...

nov 17, 2017 - 21:23:03 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Ne znam ko je mogao garantovani sigurnost našoj ekipi, ali i našim navijačima, koji su, takođe, bili u hotelu", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Novog Zelanda

Reprezentacija Peru je sa 2:0 savladala sekekciju Novog Zelanda u Limi, te tako obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, nakon što je prvi susret zavrešen 0:0.

I dok Peruanci i dalje slave plasman na Mundijal u Rusiji, Novozelanđani su ogorčeni ponašenjem fudbalskih suparnika. 

Prema navodima Fudbalskog saveza Novog Zelanda, Peruanci su im prvo promijenili plan leta, pa su tri sata kasnije sletjeli u Limu.

Kada su se smjestili, navijači su im usred noći ispred hotela raspalili vatromet, iako su to i očekivali.

Na dan utakmice, dok su se Novozelanđani odmarali na terasi hotela, tri vojna aviona su u niskom letu "prohujala" veoma blizu hotela.

Avioni su proizvodili zaglušujuću buku, što je uplašilo gostujuću delegaciju, a sa njima su saosjećaju čak i stanovnici Lime, koji su bili iznenađeni "lovcima".

Da je sve pažljivo planirano, ukazuje i podatak da su avioni nosili natpis "Vamos Peru", u bojama zastave domaćina, kao i da je desetine paraglajdera koji su konstantno letjeli iznad okeana naprasno nestalo.

Fudbalski savez Novog Zelanda požalio se ambasadoru svoje zemlje, koji je od peruanskog Ministarstva odbrane zatražio službeno objašnjenje ko je i zašto dopustio vojnim avionima da lete iznad hotela.

"Očekivali smo neke provokacije i vatromet, ali ovo je, ipak, bilo previše. Ne znam ko je mogao garantovani sigurnost našoj ekipi, ali i našim navijačima, koji su, takođe, bili u hotelu", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Novog Zelanda.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje