Iza Nejmarovog odlaska stoji Najki!

mar 13, 2018 - 10:51:30 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
U pitanju je plan da se nanese jedan od najtežih udaraca Adidasu i otme mu se Real

Neizvjesnost oko Nejmara i njegove budućnost ne prestaje da drma Španiju, Francusku, Brazila, kompletnu fudbalsku planetu... Gdje će sljedeće sezone igrati Brazilac? 

Samo godinu pošto je u najvećem transferu svih vremena otišao iz Barselone u PSŽ za 222 miliona eura nezadovoljan što se nalazi u Mesijevoj sjenci, sada bi isto tako nezadovoljan mogao pređe u Real Madrid!

Brazilac nije u Parizu našao ono što je očekivao i već je bacio udicu ka Real Madridu, koji je spreman da se upeca.

A sve pod pokroviteljstvom američkog giganta Najkija! Čuveni proizvođač sportske opreme je jedan od Nejmarovih najvećih sponzora i tehnički sponzor Pari Sen Žermena. Ni prošlog ljeta Najkijeva uloga nije bila zanemarljiva tokom njegove selidbe u Pariz.

Nejmar je jedan od glavnih Najkijevih manekena i budući marketinški broj jedan po svim prognozama. Već godinama je Ronaldo zaštitino lice Najkija, a Mesi rivalskog Adidasa.

Kada oni siđu sa postolja, Nejmar će biti bez konkurencije na tronu najpopularnijeg na planeti. Samim time i najboljeg prodavca opreme među fudbalerima.

Američki gigant pored Ronalda i njega, ima Modrića, Mbapea, Ramosa, Levandovskog, Kejna... Ali, Brazilac je ubjedljivo najbitniji za Najki.

Američka kompanija je spremna da iskoristi Nejmarovu vreijdnost i atraktivnost kako bi spojila budućeg broja jedan i najveći klub na svijetu.

Najki je voljan da finansira dio Nejmarovog transfera u Real Madrid kako bi napokon ušao u "kraljevski klub" i istisnuo Adidas iz Real Madrida.

Sponzorstvo njemačkog giganta u Realu Madridu traje od 1998. godine, ali bi moglo da se prekine kada ugovor istekne 2020. godine.

Real Madrid po aktuelnom ugovoru od njemačke kompanije dobija "samo" 40 miliona eura godišnje, što je manje nego što od tehničkih sponzora dobijaju neki slabiji klubovi u Evropi.

Adidas je ponudio Realu desetogodišnji ugovor vrijedan okruglo milijardu eura, pregovori su vođeni, ali su prekinuti jer Real ne želi da se na tako dugačak period proda tehničkom sponzoru.

Tu je šansu video Najki i spremio Florentinu Peresu pomoć u dovođenju Nejmara da bi napokon došlo do saradnje dva planetarna brenda. Pretpostavlja se da će PSŽ tražiti 400 miliona eura za Brazilca, a Real Madrid bi mogao da prodajama Iska, Bejla, Sebaljosa, Ljorentea sakupio 200 miliona, dok bi ostatak pokrio Najki.

U Pari Sen Žermenu se još ne predaju i nadaju se da će Nejmar predomisliti. Predsjednik Naser al Kelaifi je trenutno u Brazilu na sastanku sa fudbalerom i njegovim ocem. U razgovoru njih trojice će biti donijeta konačna odluka o budućnosti Brazilca. Ovo je više od fudbala...

Mozzartsport

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook