Da li će se dogoditi "Gregzit"?

mar 13, 2018 - 15:19:02 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Ukoliko se ne preduzmu obaveze i stvore novi regularni okvir, doći ćemo do kraja grčkog fudbala", rekao je Jorgos Vasilijadis, zamjenik ministra sporta u Vladi Grčke

Jorgos Vasilijadis, zamjenik ministra sporta u Vladi Grčke, izjavio je da je spreman za scenario "Gregzit", odnosno da Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izbaci reprezentaciju Grčke i njihove klubove iz svih međunarodnih takmičenja, samo da bi se smirila situacija u toj zemlji.

Grčka Vlada zaustavila je fudbalsko prvenstvp poslije haosa una meču PAOK i AEK, kada je predsjednik slunskog kluba Ivan Savidis, revoltiran poništenim golom njegovom timu, ušao na teren naoružan da se obračuna sa sudijom.

"Ukoliko se ne preduzmu obaveze i stvore novi regularni okvir, doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo da rizikujemo javni red i sigurnost. Hajde da napravimo Gregzit u fudbalu, nije me briga. Moraju da se prihvate kazne i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost", rekao je Vasilijadis.

Javnost u Grčkoj traži i ostavku Vasilijadisa, koji demantuje da je država pravila greške.

"Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rješenje. Nisam ministar fudbala, već sporta. Borio sam se da redovne sudije donose odluke, ali UEFA nije dala, sve do sada", kazao je Vasilijadis.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje