Henes: Odbili su nas Jup i Tuhel, pa smo zvali Kovača

apr 16, 2018 - 15:13:15 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Kovač je kao igrač u Bajernu boravio od 2001. do 2003. godine, te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri gola

Bivši kapiten i selektor Hrvatske i aktuelni trener Ajntrahta, 46-godišnji Niko Kovač, u novoj će voditi Bajern, s kojim je dogovorio trogodišnju saradnju.

U svojstvu pomoćnika pridružiće mu se dvije godine mlađi brat Robert, koji taj posao obavlja i u Ajntrahtu.

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo uspjeli da angažujemo Nika Kovača kao novog glavnog trenera Bajerna. Niko je igrao za Bajern, poznaje upravu i strukturu kluba, njegov DNK. Uvjereni smo da je on pravi izbor za Bajernovu budućnost", rekao je sportski direktor njemačkog velikana Hasan Salihamidžić.

Kovač je kao igrač u Bajernu boravio od 2001. do 2003. godine, te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri gola. U dresu Bavaraca braća Kovač su osvojila Interkontinentalni kup 2001. godine i Bundesligu 2003.

Prema pisanju njemačkog "Bilda", Bajern je platio 2,2 miliona eura odštete Ajntrahtu, a i Kovač će dobro zaraditi. Sada ima milion i po eura godišnje, a sada će zarađivati između pet i šest miliona.

Njemački mediji pišu da Kovač nije bio prvi izbor Bavaraca. Predsjednik kluba Uli Henes otkrio je kako je Hrvat bio tek treći kandidat.

"Bila je ovo dugotrajna potraga. Dugo smo nagovarali Jupa da ostane, ali kada smo konačno shvatili da on ne želi više da radi, okrenuli smo se Tomasu Tuhelu".

"Tuhel nas je odbio. Rekao nam je da je već potpisao s drugim klubom. Nismo bili šokirani, iako smo imali nekoliko razgovora. Nekoliko dana kasnije Hasan Salihamidžić i ja smo održali sastanak i odlučili smo da pokušamo da angažujemo Nika Kovača. To se na kraju i dogodilo", istakao je predsjednik Bajerna.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook