Konteu otkaz, Napoliju obeštećenje za Sarija

jun 19, 2018 - 12:58:57 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Čelsi rješava pitanje trenera
Antonio Konte i Mauricio Sari iz davnih dana Antonio Konte i Mauricio Sari iz davnih dana

Čelsi je jedini veliki klub u Evropi u kojem trener za sljedeću sezonu nije zvanično potvrđen. Ali i to će biti urađeno uskoro...

"Plavci" su presjekli i jednog Italijana će zamijeniti drugim. Antoniju Konteu će isplatiti odštetu od 11 miliona eura na ime prevremenog raskida ugovora, a na njegovo mjesto stiže zemljak Mauricio Sari, za kojeg će Napoliju platiti obeštećenje od 4.500.000 eura.

Sari je već ranije sa Čelsijem dogovorio uslove oko ugovora koji će trajati do ljeta 2020. godine, a sa njim na "Stamford bridž" stiže i klupska legenda Đanfranko Zola, koji će mu biti prvi pomoćnik.

Iako je Napoli nedavno otpustio Sarija, i dalje je mogao da blokira njegov sljedeći posao klauzulom od osam miliona eura.

Ipak, Napolitanci su pristali da smanje zahtjeve, a Sari da ne traži preostali dio novca koji mu je bio garantovan zbog otkaza.

Uskoro se očekuje i zvanična potvrda dolaska bivšeg bankara u London, a onda i početak prelaznog roka.

Napoli je insistirao da Sari odustane od dovođenja njihovih igrača i da se obaveže džentlmenskom klauzulom da neće pokušavati da kupi Kalidua Kulibalija, Eljseida Hisaja i Pjotra Zjelinskog, koji su mu ljubimci.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook