Senegal kaznio greške Poljske (VIDEO)

jun 19, 2018 - 18:55:24 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Reprezentacija Senegala u prvom kolu Grupe H pobijedila selekciju Poljske

Reprezentacija Senegala je u prvom kolu Grupe H Svjetskog prvenstva u Rusiji pobijedila selekciju Poljske rezultatom 2:1.

Senegalci, koji se se vratili na veliku scenu poslije 16 godina, odnosno Svjetskog prvenstva 2002, danas su kaznili greške Poljaka.

Naime, igrao se 38. minut, kada je reprezentativac Senegala Idrisa Gaj šutirao sa 20-ak metara, a lopta pogodila Tijaga Ćioneka, te prevarila golmana Vojčeha Šćesnog - 1:0.

Da to ne bude jedini peh s kojim su se saučili Poljaci, pobrinuo se i već pomenuti Šćesni, koji je u 60. minutu, čini se nepotrebno, istrčao sa svog gola, te otvorio prostor M'Bajeu Nijangu da postigne gol za 2:0.

U finišu utakmice, tačnije 86. minutu, Poljska je uspjela da smanji rezultat - Gžegož Krihovjak je ispratio centaršut koji je iz slobodnog udarca uputio Kamil Grosicki i postigao gol glavom.

To je, međutim, bilo sve po pitanju pogodaka, pa je Senegal slavio sa 1:0.

Poljska – Senegal 1:2 (0:1)

Stadion: "Otkritije arena" u Moskvi. Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein). Strijelci: Krihovjak u 86. za Poljsku, a Ćonek (autogol) u 38. i Nijang u 60. minutu za Senegal.

Poljska: Šćesni, Pišček (od 83. Berežinski), Ćonek, Pazdan, Ribus, Krihovjak, Zjelinski, Blažčikovski (od 46. Badnarek), Milik (od 71. Kovnački), Grosicki, Levandovski.

Senegal: K. N'Diaje, Vag, Sane, Kulibali, Sabali, A. Mane, N’Diaje (od 87. Kujate), Gaj, Sar, Nijang (od 71. Konate), Dijuf (od 62. N'Doje).

GRUPA H

1. KOLO

Kolumbija - Japan 1:2

Poljska - Senegal 1:2 

2. KOLO, 24. JUN

Japan - Senegal (17 časova)

Poljska - Kolumbija (20 časova)

3. KOLO, 28. JUN

Japan - Poljska (16 časova)

Senegal - Kolumbija (16 časova)

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook