Švajcarci kritikuju Džemailija i Šaćirija: Briljantne budale

jun 23, 2018 - 10:09:11 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Momci porijeklom sa Kosova pod udarom zbog simbola dvoglavog orla

"Briljantne budale", tako glasi naslov komentara Feliksa Bingesera, urednika najpoznatijeg švajcarskog medija "Blika".

I odnosi se na dvojicu švajcarskih reprezentativaca albanskog porijekla Granita Džaku i Džerdana Šaćirija koji su donijeli reprezentaciji preokret i pobjedu protiv Srbije vrijednu osmine finala.

Švajcarci ne gledaju blagonaklono na ponašanje dvojice fudbalera koji su golove proslavili provocirajući simbolom dvoglavog orla i tzv. velike Albanije. Nikome u Švajcarskoj nije svejedno što je njihova zemlja sinoć predstavljena tim gestovima.

U komentaru se odaje priznanje Džaki i Šaćiriju za golove, igru, učinak, pritisak sa kojim su se nosili. Ističe se da su bili briljantni.

Ali se isto tako kaže da su provokativnim proslavama bacili sjenku na sve dobro što su uradili. Zamjera im se da su poslali ružnu sliku u svijet da je Švajcarska zemlja koja nije uspjela da lijepo vaspita dvojicu mladića koji je predstavljaju.

Švajcarska javnost se slaže da će ovako rezonovati FIFA i da će protiv Džake i Šaćirija sigurno biti otvorena istraga koja bi mogla skupo da ih košta.

U priču su se odmah uključili i političari, osuđujući ponašanje dvojice reprezentativaca. I ljevičarske i desničarske partije imaju isti stav.

Natali Rikli iz najpopularnije SVP je poručila Džaki i Šaćiriju da tako mogu da se ponašaju kada budu igrali za Kosovo. Sedrik Vermut iz Socijalističke partije, koja je druga po snazi, poručio je dvojici fudbalera da su idioti, da su se ponijeli glupo i obrukali Švajcarsku.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook