Izjave: Pročitajte šta su rekli Dešan, Grizman, Dalić i Modrić

jul 15, 2018 - 20:48:01 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Dešan hvali igrače, Dalić je ponosan...

Didije Dešan, selektor Francuske: Ovo je čudesno. Mi smo mlad tim, a sada smo na krovu svijeta. Neki od mojih momaka su prvaci sa 19 godina. U finalu nismo odigrali sjajnu utakmicu, ali smo pokazali mentalnu snagu. A i dali smo četiri gola, tako da mislim da smo zaslužili trofej. Bilo nam je svima teško nakon poraza u finalu Eura prije dvije godine, ali nas je to i ojačalo. Nisam ja šampion, prvaci su ovi momci koji su se spremali za ovako nešto 55 dana. Ponosan sam što sam Francuz, što sam dio "trikolora", posvećujem titulu mojoj domovini.

Antoan Grizman: Niko od nas nije baš svjestan ovog uspjeha. U finalu nije bilo lako, Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu. Ipak, bili smo bolji, dali smo četiri gola i sada jedva čekamo da slavimo kod kuće, sa svim Francuzima.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske: Moramo čestitati Francuskoj. Ovo je tužan momenat za nas, ali istovremeno smo i ponosni. Igrali smo dobro, ali nas je penal za 2:1 presjekao, bilo je poslije toga teško igrati. I, iskreno, onakav penal se ne svira u finalu Mundijala... Željeli smo ovu titulu, ali u fudbalu je sve moguće. Kada primite četiri gola onda ne možete da očekujete pobjedu. Imali smo sreće tokom turnira, a sada nas je ona napustila.

Luka Modrić: Možda je sve moglo da bude drugačije, imali smo igru, ali su čudni golovi promijenili sve. Francuska slavi, ali i mi možemo da budemo ponosni. Srećan sam zbog nagrade za najboljeg igrača, ali je bitniji ovaj poraz. Bili smo tako blizu, pali smo na posljednjem koraku.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook