Toti: Kada sretnem predsjednika Reala, uvijek mi kaže da sam jedini igrač kojeg nije uspio dovesti

sep 20, 2018 - 10:27:30 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Bio je jedan period u mojoj karijeri, između 2004. i 2005. godine, kada je Real Madrid učinio sve da me dovede", rekao je Frančesko Toti

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti prisjetio se perioda kada ga je želio angažovati predsjednik Real Madrida Florentino Peres.

Toti je među rijetkim fudbalerima koji su odbili da pređu u Real u vrijeme Peresove vladavine i predsjednik Reala to i danas ponavnja Italijanu.

"Bio je jedan period u mojoj karijeri, između 2004. i 2005. godine, kada je Real Madrid učinio sve da me dovede. Poslali su mi i dres sa brojem 10 i natpisom Toti, kako bi me nagovorili da im se priključim", izjavio je bivši kapiten Rome.

"Ne mogu reći da me je Peres stalno zvao, ali on i ljudi oko njega učinili su sve da dođu do mene", kazao je Toti.

Međutim, Toti je do kraja karijere ostao u Romi.

"Od tada sam se nekoliko puta sreo sa Peresom. Posljednji put je to bilo u Monaku prije nekoliko sedmica, kada je bilo izvlačenje parova za grupnu fazu Lige šampiona. On je uvijek bio prijateljski nastrojen prema meni i svaki put kada me sretne kaže mi istu stvar: 'Ti si jedini igrač kojeg nisam uspio nagovoriti da pređe u Real Madrid'", otkrio je Toti.

Inače, Real je sinoć, u utakmici prvog kola Lige šampiona, pobijedio Romu u Madridu rezultatom 3:0.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje