Oglasio se advokat koji će braniti Zvezdu: Optužbe su zlonamjerne, dokazi ne postoje

okt 18, 2018 - 20:27:29 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Klub je podnio žalbu zbog klevete, kao i da bi identifikovao i sankcionisao ljude koji se kriju iza ovih optužbi", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Dipon-Moreti

Crvena zvezda angažovala je najbolju francusku advokatsku kancelariju, koja će je zastupati u slučaju protiv lista "L'Ekip".

Podsjetimo, novinari "L'Ekipa" optužili su beogradski klub da je njihov čelnik pokušao da uplati pet miliona eura na poraz Crvene zvezde od barem pet golova razlike od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona (bilo je 6:1).

Uprava Zvezde stoga je odlučila da na sudu odbrani čast kluba, a da bi u tome uspjela, angažovala je francuske advokate Erika Dipon-Moretija i Antoana Vea.

Advokatska kancelarija je u saopštenju potvrdila da će zastupati Crvenu zvezdu, navodeći da je klub podnio tužbu zbog kleveta, a želi i da se otkrije identitet osobe koja se krije iza lažnih optužbi.

"Apsolutno nema dokaza koji bi podržali, očigledno, zlonamjerne anonimne optužbe. Zbog toga je klub angažovao advokate Erika Dipon-Moretija i Antoana Vea, te podnio žalbu zbog klevete, kao i da bi identifikovao i sankcionisao ljude koji se kriju iza ovih optužbi. Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa nadležnim organima za istrage", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Dipon-Moreti.

"Crvena zvezda je šampion Srbije i prvak Evrope iz 1991. godine. Klub namjerava da brani svoju čast, čast svojih rukovodilaca, igrača i navijača i da afirmiše svoju posvećenost fudbalskim vrijednostima i integritetu sporskih takmičenja", stoji u saopštenju.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje