Jurić poludio na novinara: "Koje k... pitanje ti je to?! Nemoj me j..."!

nov 12, 2018 - 12:37:10 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Novinari pitali Jurića je li se poslije poraza čuo s predsjednikom Preciozijem, na što je Splićanin poludio. Na klupi Đenove ga mijenja Igor Tudor

Ivan Jurić bi nakon poraza od Napolija (1:2) u 12. kolu Serie A po treći put trebalo da dobije otkaz u Đenovi, a na klupi bi trebalo da ga zamijeni sunarodnik Igor Tudor. 

Prije dvije godine temperamentni i nekonvencionalni splitski trenerski panker bio je hit u Italiji, ali i cijelom fudbalskom svijetu. Krotone, klub iz istoimenog, najsiromašnijeg grada u Italiji, senzacionalno je uveo u Serie A.

Odmah nakon tog podviga preuzeo je uglednog prvoligaša Đenovu, u kojoj je bio istaknut igrač. To je ujedno označilo početak njegovog neobičnog odnosa s predsjednikom Enrikom Preciozijem.

Jurić je, naime, od njega dobio otkaz u februaru prošle godine nakon 0:5 protiv Peskare. Predsjednik ga je vratio na klupu pred kraj prvenstva, da bi ga odmah nakon toga drugi put potjerao.

Prije tri sedmice Preciozi je opet pozvao Jurića da preuzme tim, što je on prihvatio, nakon što je otkaz dobio Davide Balardini.

Jurić je treći mandat na dobro poznatoj klupi otvorio sjajno, remijem kod nedodirljivog Juventusa (1:1), ali je na četiri utakmice nakon toga osvojio samo bod, pa mu prijeti treći otkaz u Đenovi u samo godinu i devet mjeseci.

Pitanje koje se nameće pokrenuli su novinari nakon posljednjeg neuspjeha protiv Napolija, u kojem su "grifoni" vodili na poluvremenu.

Na konferencije za medije krenuli su izokola, pitajući Jurića je li se poslije poraza čuo s predsjednikom Preciozijem, na što je Splićanin poludio: 

"Koje k... pitanje ti je to?! Misliš da se ja brinem o tome ili o vođenju ekipe? Nemoj me j..., nemoj me raspi... s takvim pitanjima", grmio je Jurić.

Kako li mu je tek bilo danas, kada je ANSA objavila da ga nasljeđuje zemljak Tudor? Sami zamislite.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook