"Vrsaljku sam naredio trk u odbranu, a on mi je rekao da ide da postigne gol"

nov 17, 2018 - 13:41:45 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Zlatko Dalić priča o završnici utakmice sa Španijom

Prepričavaju se detalji pobjede Hrvatske nad Španijom na Maksimiru (3:2) u pretposljednjem kolu grupne faze Lige nacija.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić u razgovoru za "Sportske novosti" je otkrio da je igrače savjetovao da u posljednjim i ključnim minutama, pri rezultatu 2:2, ne gube razum. 

Šta više, istakao je kako Luka Modrić i ostali nisu marili za njegove upute zbog želje da poraze velikana svjetskog fudbala pred prepunim Maksimirom.

"To je ta simbolika, tu pokazuju karakter. Šime Vrsaljko, kada sam na njega vikao da se vrati u odbranu, dobacio mi je da ide da postigne gol. Ovom prilikom to je bila njihova odluka da svi idu u napad. Ne moja, ja sam galamio da se vrate".

"Osjećali su snagu da to mogu da učine. Preuzeli su rizik koji se isplatio. Nekad ti se rizik isplati. Oni su to napravili. Baš su htjeli da daju gol i otišli su svi u napad. To se rijetko gdje vidi", rekao je Dalić.

Vicešampion svijeta priznaje da su mu se kroz glavu vrzmale i crne misli.

"Da smo primili gol, bio bi potop. Sve bi nas izvrgnuli žestokim kritikama. Za mene bi komentarisali da me ekipa ne sluša", naglasio je Dalić.

Hrvatska će se u nedjelju, u posljednjem i odlučujućem kolu grupne faze Lige nacija, sudariti s Engleskom na "Vembliju". Ako pobijedi, izboriće završnicu takmičenja, a ako izgubi ili odigra 0:0 ispašće u B diviziju.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook