De Guzman: U Napoliju su me pravili ludim, nisu mu dali da idem na operaciju, direktor me je tukao

nov 18, 2018 - 17:41:25 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
"Saigrači mi nisu pomogli, da su probali, klub bi i njih sankcionisao", rekao je Džonatan de Guzman

Fudbaler Ajntraht Frankfurta, Holanđanin Džonatan de Guzman, otkrio je u intervjuu za "De Voltkskrant" da je preživio pakao u Napoliju.

De Guzman je od 2014. do 2017. godine bio član Napolija, koji mu je, kako tvrdi, umalo uništio karijeru.

U martu 2014. godine, holandski fudbaler požalio se na bol u stomaku klupskom ljekaru Alfonso de Nikoli, koji mu je preporučio da prestane da unosi ugljene hidrate i da se odmara. Međutim, De Guzman to nije pomoglo.

Tadašnji trener tima Rafa Benites rekao mu je da ode kod drugog ljekara, ali je Napoli to stopirao, jer je De Nikola ima veliki uticaj u klubu.

"U Napoliju nisu vjerovali da sam povrijeđen. Mogao sam da hodam i trčim, ali ne da se okrećem i šutiram kako treba. Mislili su da izmišljam i da mi je 'sve u glavi'. Toliko su mi to često pričali da sam počeo da sumnjam i u svoje signale koje mi tijelo šalje. Bilo je bolesno", otkrio je De Guzman, pa dodao:

"Ja sam igrač koji na utakmici trči po 10 kilometara, ali ako istrčim samo šest, sa pola snage, trener me, naravno, neće htjeti u timu", kazao je Holanđanin.

U finišu ljetnjeg prelaznog roka 2014, De Guzman je trebalo da napusti klub i ode u Englesku, ali je, ipak, odlučio da ostane u Napoliju. Tako se i dogovorio sa menadžerima.

Kada ga je prvog septembra u klubu zatekao direktor Napolija Kristijano Đuntoli, nastao je haos.

"Bio sam u svlačionici, prozvao me je kao 'go*no' da se gubim u dnevni boravak igrača. Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludio sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Kamilo Zuniga uletio i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući", ispričao je De Guzman.

Pokušao je da stupi u kontakt sa predsjednikom Napolija Aurelijom De Laurentisom.

"Pokušao sam da pozovem Aurelija De Laurentisa, ali nije bilo odgovora. Njegov sin Edoardo De Laurentis je došao i rekao mi: 'Ti ne ideš nigdje, ostaješ ovdje i mrtav si za nas'. Saigrači mi nisu pomogli, da su probali, klub bi i njih sankcionisao. Htio sam da treniram individualno, ali nisam imao gdje. Svi znaju igrače u Napulju", rekao je De Guzman.

Ipak, poslije nekoliko mjeseci dobio je dozvolu da ode kod drugog ljekara. Ustanovljeno je da ima sportsku herniju i odmah mu je predložena operacija. 

"Deset minuta! Trebalo im je deset minuta da shvate da je to hernija i da mi treba operacija", kazao je Holanđanin.

Međutim, klupski ljekar je to odmah odbio.

"Ali, De Nikola je ponovo rekao 'ne'. Saopštio mi je da ne vjeruje u hiruršku opciju, te da neće da bude onaj koji će mi uništiti karijeru", rekao je De Guzman.

Tek 2016. godine, kada je otišao na pozajmicu u Kapri, dobio je dozvolu za operaciju. 

Poslije šest mjeseci vratio se na teren, ali mu je tijelo bilo veoma slabo, pa je bio sklon povredama.

Kratko se vratio u Napoli 2016. godine, pa je pizajmljen Kjevu, gdje je uspio da se konsoliduje.

Od 2017. godine je član Ajntrahta.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook