Juventus potvrdio dolazak Ramzija

feb 11, 2019 - 22:46:52 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Kontroverze oko plate - Italijani pišu da će dobijati 7,5 miliona po sezoni, Englezi pišu da će bruto biti 23 miliona!

Vezista Arsenala Aron Ramzi (27) potpisao je i zvanično četvorogodišnji ugovor sa Juventusom.

"Stara dama" je potvrdila da je reprezentativac Velsa stavio paraf na sporazum koji postaje validan 1. jula ove, a samo za potpis Ramzi je dobio 3.700.000 eura na ruke.

Ipak, ono što je večeras izazvalo kontroverze i u Engleskoj, ali i na Apeninima je plata koju će iskusni vezista imati u Torinu.  

Naime, prema tvrdnjama vodećih ostvrskih medija (Skaj i BBC), Ramzi je postao najplaćeniji britanski fudbaler u istoriji, pošto će nastupati u Seriji A za sedmičnu platu od preko 400.000 funti (456.000 evra).

Englezi tu pišu o bruto plati (nešto više od 23 miliona eura po sezoni), dok je "Tutomerkato" objavio da bi to neto bilo 13,5 miliona eura godišnje, čime bi bio drugi najplaćeniji fudbaler u timu, poslije Kristijana Ronalda.

Prema njihovim podacima, ovo je veliki iskorak i za Juventus, koji je Ramziju dao dvostruko veću platu nego što imaju trenutno Paulo Dibala i Miralem Pjanić.

Ostali mediji u Italiji su iznenađeni ciframa koje su objavili Englezi i tvrde da one nisu istinite, te da će Ramzi zarađivati oko 7,5 miliona po sezoni, koliko imaju i Dibala i Pjanić.

Ramzi je tako postao treći Velšanin u crno-bijelom dresu, poslije Ijana Raša i Džona Čarlsa. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook