Juventus želio da napravi skandal: Da nisu doveli Ronalda, došao bi Ikardi

feb 12, 2019 - 17:30:46 Autor: Kategorija: Međunarodni fudbal
Da bi motivisao ekipu, sedmostruki uzastopni šampion Italije ljetos je morao da dovede zvučno pojačanje

Fabio Paratići, sportski direktor Juventusa, izjavio je da je sedmostruki uzastopni šampion Italije ljetos morao da motiviše ekipu zvučnim pojačanjem. 

Tako je Kristijano Ronaldo stigao iz Real Madrida, a opcija je bio i kapiten Intera Mauro Ikardi.

"Uoči revanša četvrtfinala Lige šampiona između Real Madrida i Juventusa, prišao mi je Ronaldov agent Žorž Mendeš. Pred njim sam pohvalio Kristijana, a on mi je odgovorio: Ukoliko napusti Real Madrid, želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije da razgovaramo'. Bio sam zatečen", otkrio je Paratići.

Kada je Juventus krenuo u realizaciju transfera Žoaoa Kansela, kojeg, takođe, zastupa Mendeš, ponovo se otvorila priča o Ronaldu.

"Kada smo razgovarali oko transfera Žoaoa Kansela, više vremena smo provodili pričajući o Ronaldu. Mendeš je bio krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi da potpiše za Juventus. 'Ronaldo je igrao za Mančester junajted, a potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova sa istorijom, sa tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će'. Ponovo sam bio iznenađen", kazao je Paratići, pa nastavio:

"Rekao sam Mendešu da želim otvoreno da znam Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Htio sam da vidim njihove karte. 'Ovo je godišnja plata, a ovo odšteta koja treba da pripadne Real Madridu', rekao mi je Mendeš. Odgovorio sam mu: 'Moram da razmislim, čućemo se za nekoliko dana", otkrio je Paratići.

Sportski direktor Juventusa je, tako, predstavio plan Andrei Anjeliju i Pavelu Nedvedu.

"Rekao sam Anjeliju i Nedvedu: Imam ideju. Tek je trebamo procijeniti, zato se nemojte smijati. I nemojte 'skočiti kroz prozor'. Postoje dva načina da motivišemo ekipu. Prvi način vam ne mogu reći odmah, a drugi je da dovedemo Kristijana Ronalda", rekao je Paratići, nakon čega je upitan o prvom načinu.

"Prvi način je da kupimo Maura Ikardija i napravimo skandal u Italiji. Ali, umjesto toga, možemo da dovedemo Ronalda. Andrea me je pogledao i nasmijao se. U tom trenutku nije vjerovao da se Ronaldo može dovesti za sumu koju mi je rekao Mendeš", otktio je Paratići.

Suma je, na kraju, bila 117 miliona eura, pa je Ronaldo stigao u Juventus.

Portugalski as je u 31 utakmici za Juventus postigao 20 golova i upisao 10 asistencija. 

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook