Šef hrvatskih sudija: Vešović kao da je namjerno dobio crveni karton (VIDEO)

avg 10, 2017 - 13:36:15 Autor: Kategorija: Region
"Ne znam šta se događa u Rijeci, a očigledno se nešto događa", rekao je Ante Kulušić

Rijeka je u proteklom, četvrtom kolu prvenstva Hrvatske poražena na gostovanju Osijeku (1:0), a u taboru aktuelnog šampiona smatraju da su pokradeni.

Jer, Osijek je do pobjede došao golom iz jedanaesterca, za koju u ekipi Rijeke tvrde da je prestrogo dosuđen.

Na pitanje da li je jedanaesterac prestrogo dosuđen, poslije guranja u šesnaestercu, odgovor je dao prvi čovjek sudijske organizacije Hrvatske Ante Kulušić.

"Igrači su navikli da se guraju u šesnaestercu i očekuju da se ništa ne dogodi. Mi smo dali upustva, kao što je to slučaj bilo gdje u Evropi, da je svako guranje i držanje u kaznenom prostoru prekršaj", rekao je šef hrvatskih sudija.

Kulušić smatra da se Rijeka ne treba žaliti na suđenje.

"Totalni je promašaj ukoliko Rijeka krivca za poraz od Osijeka traži u sidiji. Na kraju, ne razumijem zašto su obje ekipe, pogotovo Rijeka, igrale kao da im je to posljednja utakmica u životu. Preoštro", kazao je Kulušić za "Novi list".

Kulušić se osvrnuo i na dva žuta kartona koje je crnogorski reprezentativac iz redove Rijeke Marko Vešović dobio za tri minuta, u periodu od 32. do 35. Jer, drugi žuti karton Vešović je zaradio zbog bespotrebnog igranja rukom na sredini terena, zbog će propustiti sjutrašnji derbi protiv Dinama.

"Meni je to izgledalo kao da ih je namjerno napravio, jer kako drukčije objasniti one njegove poteze", rekao je Kulušić, komentarišući Vešovićeve kartone.

"Ne znam šta se događa u Rijeci, a očigledno se nešto događa, ali znam samo da Riječani nemaju nikakvog razloga bacati krivicu na sudije. Što se sudijskih grešaka tiče, njih će uvijek biti, ali tvrdim da nijedna nije namjerna, a to je važnije od svega", zaključio je Ante Kulušić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook