Luki Modriću će se suditi u Zagrebu

jul 18, 2018 - 16:51:01 Autor: Kategorija: Region
Svjedočio je u korist Mamića

Vrhovni sud Hrvatske odlučio je da će se kapitenu fudbalske reprezentacije Hrvatske Luki Modriću zbog lažnog sjvedočenja na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, suditi u Zagrebu umjesto u Osijeku.

Optužnica protiv Modrića podignuta je u martu u Osijeku, gdje se vodio postupak i protiv Mamića, koji je u junu nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja miliona iz zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo.

U obrazloženju odluke o premještanju postupka protiv Modrića u Zagreb, Vrhovni sud je naveo da su prihvaćeni argumenti Modrićeve odbrane da ima prebivalište u Zagrebu i da spis ni na kakav način nije vezan uz Osijek.

Očekuje se da će na jesen biti zakazana sjednica optužnog vijeća koje optužnicu protiv kapitena vicešampiona svijeta može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužilaštvu na doradu.

Osiječko tužilaštvo tereti Modrića da je 13. juna prošle godine na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podjela transfernog obeštećenja, potpisivao svaki put kada bi produžavao profesionalni ugovor i da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen. 

Tužilaštvo Modrića tereti da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook