Mandžukić neće više da igra za Hrvatsku: Od danas, moje mjesto je među navijačima

avg 14, 2018 - 14:46:23 Autor: Kategorija: Region
"Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku", naveo je Mario Mandžukić

Reprezentativac Hrvatske, 32-godišnji napadač Mario Mandžukić, odlučio je da završi karijeru u nacionalnom timu.

Mandžukić je tu odluku saopštio objavom na Instagramu, gdje je naveo da mu je bila čast što je igrao za državni tim, te dodao da će ubuduće biti najvjerniji navijač Hrvatske.

"Uvijek sam više volio da govorim na terenu, nego van njega. Stoga mi i ove reijči dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minutu. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje "Lijepe naše" prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka. Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi... Opraštam se od hrvatske reprezentacije.

"Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili istorijski uspjeh i pritom osjetili nevjerovatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostaće najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presrećan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka.

"Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi, jer većeg ponosa nema. Ali, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog fudbala. 

Prije 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio sa mnogo odličnih saigrača, selektora, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj - dati sve za uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svako na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvijek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci. 

I na kraju, hvala navijačima. Niko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili loše dodavao. Ali, uvijek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju. 

Od danas, moje je mjesto s vama - među najvjernijim navijačima Hrvatske. Voli vas Mandžo", poručio je Mandžukić u emotivnoj poruci.

Mandžukić, inače gudbaler Juventusa, odigrao je za Hrvatsku 89 utakmica i postigao 33 gola, što ga čini drugim najboljim u istoriji, odmah iza Davora Šukera, koji je prvi na listi sa 45 golova.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook