Milenković: Crna Gora ima dobru selekciju, sa dosta dobrih individualaca

okt 09, 2018 - 16:11:10 Autor: Kategorija: Region
"Imam mnogo prijatelja u Crnoj Gori, ali ovo je takmičarska utakmica i motiv više za nas da idemo na pobjedu", rekao je golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović

Reprezentativci Srbije, golman Marko Dmitrović i defanzivac Nikola Milenković, istakli su da žele pobjedu na gostovanju selekciji Crne Gore.

Podsjetimo, Crna Gora će u četvrtak ugostiti Srbiju u Podgorici, u okviru trećeg kola Lige nacija.

Poslije dva kola, Crna Gora i Srbija nalaze se na diobi prvog mjesta, sa po četiri osvojena boda, s tim sa "sokolo" imaju bolju gol-razliku.

Golman Eibara ističe da Srbija ide na pobjedu u Podgorici, u, kako je naglasio, specijalnoj utakmici.

"Kao i kada je u pitanju svaka utakmica, idemo na pobjedu i u Podgorici. Biće to specijalna utakmica, svi se dobro znamo, jer smo bili u zajedničkoj državi. Imam mnogo prijatelja u Crnoj Gori, ali ovo je takmičarska utakmica i motiv više za nas da idemo na pobjedu i ispunimo cilja, a to je prvo mjesto u našoj grupi Lige nacija", rekao je Dmitrović.

Čuvaru mreže Srbije, ako bude spreman, najveću prijetnju predstavljaće kapiten Crne Gore Stevan Jovetić.

"Nisam imao priliku da igram protiv Jovetića, ali sigurno da spada u red velikih igrača. Ne znam da li će biti spreman za našu utakmicu, ali smo čuli da izlazi iz povrede i da će možda biti spreman. Nema sumnje da igra Crne Gore dosta zavisi od njega, ali mislim da je najvažnije da mi budemo na našem nivou. Ako tako bude, onda verujem da možemo ostvariti pobjedu", kazao je Dmitrović.

Koliko će nedostajati povrijeđeni Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

"Sigurno je da će nam nedostajati. Radi se o dva kapitena i najbolja igrača, ali u ovoj ekipi imamo dosta kvalitetnih igrača, koji su spremni da nadomjeste njihov izostanak. I ko god da istrči na teren u Podgorici, siguran sam da će i na individualnom i kolektivnom planu dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultata", rekao je Dmitrović.

Kakvu atmosferu očekujete?

"Očekujem, sigurno, pun stadion, pravi fudbalski ambijent. Domaćini će imati veliku podršku navijača, jer ovo je za sve specijalna utakmica. Uvjeren sam da će biti i dobra atmosfera i dobra utakmica", kazao je Dmitrović.

Pored duela protiv Crne Gore, Srbija će u ovom terminu imati i meč protiv Rumunije, a defanzivac "orlova" Nikola Milenković istakao je da spreman za iskušenja u Podgorici i Bukureštu.

"Pred nama su dvije utakmice koje sigurno neće biti ni malo lake, ali mi ćemo otići u Podgoricu i Bukurešt sa ambicijom da pobijedimo i sa vjerom u svoje mogućnosti. Nedostajaće nam dva naša najiskusnija igrača, Kolarov i Matić, ali vjerujem u naš kolektiv i ovu ekipu koja želi da napreduje poslije svakog okupljanja", rekao je Milenković.

Koliko poznajete reprezentaciju Crne Gore?

"Dobra su selekcija, imaju dosta dobrih individualaca. Reprezentacija su koja može svakoj selekciji da napravi problem, a to znači da moramo ući u meč maksimalno skoncentrisani. Daćemo sve od sebe kako bi obradovali navijače", poručio je Milenković.

Kakva atmosferu očekujete u Podgorici?

"Sigurno će atmosfera na tribinama biti paklena, ali mi smo fokusirani samo na teren, ne zanimaju nas stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Mi smo ljudi sporta, a to znači i fokus samo na teren i rivala", rekao je defanzivac Fiorentine.

Da li je reprezentaciju Srbije opteretila uloga favorita sa kojom je ušla u Ligu nacija?

"Nije nas opteretila. Jednostavno, ovo su utakmice koje selektoru služe da vidi sa kojim igračima sve može da raspolaže i kasnije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo sjajnu ekipu, sposobnu da ostvari dobre rezultate", zaključio je Milenković.

Reprezentacija Srbije sjutra stiže u Podgoricu, gdje će u večernjim časovima odraditi trening.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook