Krstajić: Specifičan meč za obje reprezentacije

okt 10, 2018 - 19:19:15 Autor: Kategorija: Region
"Stojim iza rezultata i odnosa unutar ekipe i stručnog štaba", kaže Krstajić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić vjeruje da njegov tim ima kvalitet da pobijedi Crnu Goru.

Krstajić će se suprotstaviti Ljubiši Tumbakoviću, s kojim je radio u Partizanu u koji mu je u neku ruku mentor.

"Tumbaković je veliki stručnjak i čovjek, mnogo mi je pomogao u periodu kada sam došao u Partizan i mnogo ga poštujem. Ovo je velika utakmica za obje reprezentacije, i on i ja vjerujemo da možemo taktički da iznenadimo jedan drugog. Mi ćemo pokušati da "udarimo" Crnu Goru tamo gdje je najranjivija. Vidjećemo da li ćemo u tome uspjeti, taktičke zamisli su normalne u fudbalu", rekao je Krstajić.

Spektakl je zagarantovan, a Srbija nema dilemu da želi tri boda.

"U svakom meču želimo pobjedu, vidjećemo kakva će situacija biti nakon duela sa Crnom Gorom i Rumunijom u ovoj akciji".

"Slučaj Nemanja Matić" i njegova misteriozna objava na Instagram nalogu nisu prošli nezapaženo. Krstajić je morao i na to da odgovori, iako vezista Mančester junajteda zbog povrede neće igrati večeras.

"Znam da vam je to interesantno. Čuli smo se tokom vikenda dva ili tri puta, znam kakvu povredu ima. Rekao mi je da bi bilo dobro da odmori. Izašao sam mu u susret, čuli smo se porukama u ponedjeljak. Rekao mi je da je sve kako treba, ali da mora da miruje. Sve što se tiče odnosa Matić - ekipa - stručni štab funkcioniše kako treba", istakao je Krstajić.

"Utakmica je naravno bitna prije svega rezultatski, a onda tek možemo da kažemo da je specifična. Ovo je veliki sportski praznik, spektakl i to je to. Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće. Veoma nam je drago što smo u Podgorici".

Za njega je meč poseban...

"Moja porodica sa očeve strane živi u Crnoj Gori, ja sam rođen u Bosni, živim u Srbiji... Posebna je utakmica, ali najvažnije je da gledamo na nju sportski i da pošaljemo lijepu sliku u svijet. To je normalno, jer igraju dvije bratske zemlje. Ne vidim zašto bi bila utakmica visokog rizika, mislim da je to suludo", dodaje Krstajić.

Moguće je da Srbija večerašnji meč počne sa dva napadača.

"Imamo Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića, obojica su sjajni igrači. Možda zajedno počnu meč, to je jedna od ideja i opcija. Naravno, nećemo otkrivati karte", istakao je Krstajić i zaključio:

"Živim za dan kada ću pričati sa medijima samo o fudbalu, ne o stvarima van njega. Nadam se da će mi se to desiti u budućnosti, možda baš sada poslije ove dvije utakmice. Kako je meni - samo znam ja i moja porodica. Borim se i čistog obraza izlazim u javnost. Stojim iza rezultata i odnosa unutar ekipe i stručnog štaba", kaže Krstajić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook