Bijelo Polje zaslužuje stabilnog prvoligaša, na tom smo putu

maj 10, 2016 - 11:22:28 Autor: Kategorija: Intervjui
Razgovarali smo sa Radislavom Rajom Dragićevićem koji je sa drugoligašem Jedinstvom ostvario plasman u Telekom 1. CFL...

Bio je trener Budućnosti sa kojom je osvojio Kup, radio je kao pomoćnik Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore, a onda je na početku 2016. godine preuzeo drugoligaša iz Bijelog Polja - Jedinstvo.

Mnogi su se čudili tom potezu, ali Radislav Rajo Dragićević je bio riješen da uspije. I uspio je -  Bjelopoljci su se iz Druge lige Crne Gore plasirali u Telekom 1. CFL tri kola prije kraja...

"Opština i cijela uprava kluba je imala jedan ozbiljan pristup. A ima ga i sada. Odlučeno je da se naprave pomaci, stvoren je plan za ozbiljnu fudbalsku priču u Bijelom Polju. Kada sam došao jesenas, postojao je određeni igrački kadar, pojačali smo se pravim momcima, a na kraju je sve ispalo kako treba", rekao je za Šansa Sport portal trener Jedinstva koji je u prelaznom roku imao veliku pomoć od sportskog direktora Save Kovačevića.

Jedinstvo je u eliti, ali je se Bjelopoljci ne sjećaju po dobrom - igrali su je tri puta (2006/07, 2008/09, 2012/13), sva tri puta su ispadali - 2007. kroz baraž, 2009. i 2013. direktno...

"Rekao sam da postoji plan, a prvi korak plasmanom u rang više je napravljen. Sada je na redu drugi korak, a to je jačanje ekipe, jer Jedinstvu sljedeće sezone neće prioritet biti opstanak. Plan je da se od kluba stvori stabilan prvoligaš što nije ni lako, ali nije ni teško. Jednostavno, Bijelo Polje kao grad zaslužuje pravog prvoligaša. Sigurno je da će se napraviti presjek igračkog kadra, da će se ozbiljno pristupiti eliti. To je neki plan".

jedinstvoslavi12

A da li u tome planu ima mjesta sa Raja Dragićevića - ugovor Vam ističe na kraju sezone?

"Trenerski posao je takav - kakav je. Sa upravom sam se dogovorio da budem do kraja sezone, vidjećemo šta će se poslije desiti. Naravno, ukoliko se ambicije kluba i moje želje poklope - ne vidim nijednu prepreku. Ali sačekajmo, sada je situacija takva da ostajem do kraja sezone", jasan je odlični strateg.

Pola godine ste u Drugoj ligi - kakav je kvalitet?

"Ne možemo govoriti o nekom velikom kvalitetu, ali sve utakmice su specifične. Nema ljepote, ali je zato odgovornost velika. Dimenzije terena su manje, tereni su uglavnom teški, pa iako znaš da si od nekoga sigurno bolji, teško ga je savladati kod kuće", govori nam Rajo, koji dodaje...

"Pogotovo je teži proljećnji dio. Tokom jeseni se ekipe još traže, ne znaju jasno koji su im ciljevi, ali do proljeća ih saznaju i onda je svaki bod jako, jako bitan. Sigurno jedna specifična liga po mnogo svemu i teška".

Bijelo Polje jeste drmala euforija, ali ne i prava fudbalska groznica...

"Iskreno, posjetom na stadionu nisam zadovoljan. Razumijem da ljudi imaju većih problema, možda sam ja sam malo nerealan, ali nije bilo pretjerane euforije. Nadam se da će sljedeće sezone publika dolaziti na stadion, jer ponavljam: Bijelo Polje kao grad zaslužuje stabilnog prvoligaša, ali isto taj prvoligaš zaslužuje navijače na stadionu", podvukao je Dragićević.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje