Prethodno prvenstvo smo preskočili, ovo je pozitivan rezultat

sep 11, 2017 - 13:17:10 Autor: Kategorija: Intervjui
U utakmicama sa Španijom i Letonijom se moralo više u smislu odnosa prema igri

Osmina finala je bio maksimum košarkaša Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Letonija je bila preveliki zaloga za našu selekciju, koja će morati da sačeka najmanje do sljedećeg takmičenja da napravi bar korak više.

Javnost je podijeljena da li je ovo uspjeh ili ne.

- Plasman u drugi krug je bio cilj koji je postavljen ispred igrača i selektora Tanjevića i samim plasmanom napravljen je uspjeh. Moje mišljenje da se u utakmicama sa Španijom, i posebno Letonijom moralo više u smislu odnosa prema igri, odbramdbenim zahtjevima i da bi u tom slučaju i utisak bio bolji. Protiv Češke, Rumunije i Mađarske smo odigrali dobre mečeve i kroz njih zasluženo prošli u drugu fazu. Utakmica sa Letonijom je odigrana loše i pokvarila je kompetan utisak - rekao je za portal Šansasport Petar Mijović, koji je bio član stručnog štaba na EP u Sloveniji. 

Opšta je ocjena da smo se lako predali u duelima koje smo izgubili.

Bojan Dubljevic

 

- Utakmice sa Letonijom, Španijom i start protiv Hrvatske u kojem smo dozvolili rano vođstvo od 15 razlike u smislu energije, odnosa prema odbrani je vrlo rano odredio tokove tih utakmica. Realno, te ekipe su mnogo kvalitetnije i kompletnije od naše i jedino fanatičnim pristupom posebno prema odbrani te utakmice mogu dobiti drugačiji tok i omogućiti nam duži ostanak u meču.

Prema Mijovićevim riječima, plasman u drugi krug je uspjeh.

- Samim tim što smo prethodno prvenstvo preskočilii nismo se uspjeli plasirati, a na prethodna dva nismo uspjeli proći grupu, ovaj rezultat je pozitivan ali i nivo ispod kojeg se nije smjelo desiti da odemo. Prva sljedeća akcija i kvalifikacije su na pragu i potrebno je izabrati strategiju sa kojom treba ući u naredne kvalifikacije s obzirom na specifičnost situacije sa NBA i evroligaškim igračima i pitanjem da li će njima biti dozvoljen nastup.

Vucevic

Još uvijek smo daleko od evropskog vrha, ali to može da se promijeni.

- Rezultat na ovom prvenstvu i ubjedljivi porazi protiv Španije i Letonije, kao i neuspjeh protiv Hrvatske, to pokazuju. Međutim, slika može biti drugačija i pozitivnija već u prvom sljedećem ciklusu kvalifikacija ako se napravi dobra analiza i utvrde razlozi loših partija protiv favorita - zaključio je Mijović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje