Želimo da vratimo Lovćen na mjesto koje mu pripada

okt 02, 2017 - 13:37:03 Autor: Kategorija: Intervjui
Cetinjani poslije 13 godina ponovo u regionalnoj ligi, ovog puta ABA 2

Poslije 13 godina Lovćen se vraća u regionalni karavan. Cetinjani su u sezoni 2003/2004. bili učesnici ABA lige i zauzeli su 14. mjesto.

Sada neće biti među elitom, već u ABA 2 ligi, ali i to je veliki uspjeh s obzirom da je prije dvije godine klub bio u velikim finansijskim problemima i praktično pred gašenjem.

Nova uprava na čelu sa Savom Paračom je uspjela da konsoliduje finansije i, prosto rečeno, vidi se svjetlo na kraju tunela.

To je najava boljih dana za kluba sa velikom tradicijom.

Uporedo na konsolidaciji kluba, radi se i na formiranju što bolje ekipe, a taj zadatak je dobio Dragan Radović.

Prle

Poslije tri sezone (dvije u Teodu, Baškimi) ponovo je na čelu stručnog štaba kluba u kome je ponikao.

- Sigurno da je lijepo ponovo se vratiti u Lovćen, posebno poslije kriznog perioda i prošle sezona koja je protekla u konsolidaciji kluba. Sad nas očekuju velika iskušenja, prije svega u ABA 2 ligi. Želja nam je da se prikaženom u najboljem svjetlu, da na najbolji način reprezentujemo grad i crnogorsku košarku. Želja nam je da vratimo Lovćen na mjesto koje mu pripada i u domaćim okvirima, ali i u regionalnoj košarci. Ovo je veliki izazov za sve nas i vjerujem da ćemo spremni ući u novu sezonu - kaže za „Šansasport“ Radović.

Tokom prelaznog roka stiglo je nekoliko iskusnih igrača, koji bi trebalo da pomognu mlađim igračima da napreduju tokom sezone.

- Napravili smo tim koji je spoj iskustva i mladosti. Doveli smo Jelenića, Koraća i Albijanića, uz igrače iz naše škole i mlade igrače iz Budućnosti koji nisu uspjeli da se izbore da igraju u jačoj ABA ligi. Želimo prije svega da afirmišemo te mlade igrače, mnogo će im značiti igranje u regionalnoj ligi, a to je i prilika za igrače iz Budućnosti da steknu iskustvo i igrama kod nas izbore mjesto u svom klubu. Imamo zaista sjajnu saradnju sa ljudima iz podgoričkog kluba, koji su nam izašli u susret i proslijedili nam nekoliko svojih igrača (Slavković, Vujović, Baćović).

Prle1

Takmičenje u ABA 2 ligi počinje za desetak dana, a u Lovćenu se, bar ove sezone, ne zanose nekim velikim ambicijama i obećanjima bez pokrića.

- Prevashodni cilj je da uspijemo da izborimo opastanak u ABA 2 ligi, a to znači da ne budemo posljednji na tabeli. Takođe, želje i ambicije su nam da kroz crnogorsku ligu opet izborimo plasman u to takmičenje. To ako uspijemo i afirmišemo nekoliko mlađih igrača, sigurno je da će sezona biti uspješna. Ići ćemo od utakmice do utakmice, pa da vidimo šta ćemo uraditi u regionalnim okvirima. Naravno, ako nam se ukaže šansa da napadnemo prvo mjesto, pokušaćemo da je iskoristimo. Ponavljam, za nas je prvi cilj da izborimo opstanak i da ponovo narene sezone igramo u istom takmičenju.

Prle2

S obzirom da je ekipa formirana u hodu, odnosno tokom pripremnog perioda, teško je očekivati neke posebno dobre igre u prvih nekoliko kola. Ipak, ono što neće izostati je borbenost.

- Želje su jedno, a realnost je nešto sasvim drugo. Kasnili smo sa početkom priprema, neki igrači su dolazili i kroz pripremni period. Uz to, nismo znali na koje igrače iz Budućnosti možemo da računamo. Sigurno da će to uticati da na startu sezone ne igramo onako kako svi želimo, sistem igre nije skroz uspostavljen. Biće potrebno vrijeme da sve stvari legnu na svoje mjesto, dase ekipa uigra. Ono što je krasilo Lovćen svih ovih godina će ga krasiti i sada, a to je maksimalna borbenost i požrtvovanost svih 40 minuta u odbrani. Rezultat i ciljevi koju su postavljeni su prioritet, a ako bude prostora za aktraktivnu igru, sigurno je da ćemo i igrati tako.

Prle3

Na premijeri ABA 2 lige, Lovćen čeka težak zadatak. Gostuje u Novom Mestu sastavu Krke.

- Počeli smo da se spremamo za starta ABA 2 lige, čeka nas duel sa Krkom u Novom Mestu. Radi se o timu koji je godinama igrao ABA ligu, ima veliko iskustvo i to će im biti adut protiv svih rivala. Imamo informacije o njima, spremićemo se najbolje što možemo. Prikupljamo informcije i o ostalim rivalima - zaključio je Radović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook