Mijović: Nadam se da možemo biti pozitivno iznenađenje u Zagrebu

nov 06, 2017 - 14:21:12 Autor: Kategorija: Intervjui
Podgoričani krajem novembra na turniru juniorske ABA lige u glavnom gradu Hrvatske

Juniori Budućnost Volija su za sada bez premca u domaćim okvirima. U šest odigranih utakmica šampionata imaju maksimalan učinak uz koš razliku plus 150.

Krajem mjeseca će se, međutim, naći na velikom iskušenju. Nastupiće 24, 25. i 26. novembra na turniru ABA lige u Zagrebu, čiji je domaćin Cedevita, a igraće još Partizan, Igokea i Olimpija.

- Od turnira u Zagrebu očekujem da se predstavimo publici u regionu kao ozbiljan klub sa nekoliko igrača kadrim da u narednim godinama ispune naš prevashodni cilj, a to je da obuku dres našeg prvog tima - rekao je za Šansa sport trener "plavih" Petar Mijović. 

S obzirom da dva najbolja tima idu na finalni turnir, koji se će januara naredne godine održati u Laktašima, domaćin i “crno-bijeli” su po igračkom kadru favorite broj jedan.

- Kvalitet rivala je izuzetan. Cedevita sa Džananom Musom, Tonijem Perkovićem, Darkom Bajom, Partizan sa prvotimcima Markom Pecarskim i Tadijom Tadićem i jedna odlična generacija Igokee uz nas i Olimpiju garantuju dobar kvalitet i pet dana dobre košarke u Zagrebu.

Podgoričani će u glavnom gradu Hrvatske biti jači za tri igrača, od koji su dvojica trenutno na pozajmici u Lovćenu (Andrija Slavković, Nikola Vujović),  a jedan trenira sa seniorskim timom crnogorskog šampiona (Bogdan Bojić). Želja je da se pokušaju pomrsiti računi favoritima.

ABudućnost

- Za nas je prevashodno važno da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe koji duži niz godina ulažu ozbiljna sredstva i selektiraju sa prostora regiona, a čak i šire. Mi smo u specifičnoj situaciji, jer je pitanje koliko kompletni možemo trenirati s obzirom da su Slavković i Vujović na pozajmici u Lovćenu, a Bojić trenira sa našim prvim timom. Ukoliko budemo imali nekoliko zajedničkih dana za trening u kompletnom sastavu pred turnir, nadam se da možemo biti pozitivno iznenađenje na turniru. Pokušaćemo da uradimo sve da sebi obezbijedimo novi turnir ABA lige i tako dobijemo mogućnost za još kvalitetnih utakmica.

Bez obzira da li prođu dalje ili ne, od samog učešća na turniru u Zagrebu ekipa može da dobije mnogo, prije svega na iskustvu.

- Učešće na ovakvim turnirima je izuzetno značajno za klub i i za momke koje treniram. Mi smo na jednom novom kursu od ove sezone što se tiče mlađih kategorija i iz tog razloga ovakvi turniri zasigurno pomažu igračima, a i nama trenerima da uporedimo kvalitet naših igrača u odnosu na najbolje ekipe iz regiona - zaključio je Mijović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook