Mitrović: U Beograd idemo bez bijele zastave

nov 07, 2017 - 10:19:59 Autor: Kategorija: Intervjui
Juniori Mornara igraće u glavnom gradu Srbije na turniru ABA lige

Poput vršnjaka iz Budućnost Volija, tako će se i juniori Mornara krajem mjeseca (24, 25. i 26. novembra) naći na velikom ispitu.

Biće učešnici turnira ABA lige u Beogradu u konkurenciji Crvene zvezde, Mega Bemaksa, MZT Skoplja i Cibone.

Prava prilika za mlade Barane da pokažu kvalitet i talenat na velikoj sceni.

- Svaka ekipa sa prostora bivše Jugoslavije želi da ukrsti koplja sa najboljim ekipama, a mi smo dobili tu priliku. Dobro je poznato da Crvena zvezda i Mega već godinama dobro rade sa mlađim selekcijama, pa je tako slučaj i sa juniorskim timovima. Imamo manje podataka od MZT-u i Ciboni, ali sigurno da ćemo spremi dočekati te mečeve. Idemo u Beograd sa željom da damo sve od sebe i da ono što radimo na treninzima, sprovedemo u djelo. Ako tako bude, siguran sam da nećemo razočarati - rekao je trener Mornara Aleksandar Mitrović za Šansa sport

Sudeći po svemu, dva srpska kluba su favoriti da se nađu na završnom turniru u Laktašima.

- Crvena zvezda i Mega su favoriti na papiru. Mi u Beograd, međutim, nećemo ići da se predamo bez borbe. Nećemo nikoga da precijenimo, ali ni potcijenimo. Idemo da damo sve od sebe, da se predstavimo u najboljem svijetlu i da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat.

Aleksandar Mitrović

U domaćem šampionatu Mornar igra dobro. Pet utakmica, pet pobjeda i uz Budućnost Voli je jedina neporažena ekipa. Može li to biti najava dobrih rezultata u glavnom gradu Srbije? 

- Pitanje je da li su domaća takmičenja, odnosno domaći šampionati realna slika našeg, kao i kvaliteta naših rivala. Ono što je sigurno, dobro će nam doći jake utakmice da se dodatno uigramo i da vidimo gdje smo u odnosu na najjače ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Pomoći će nam, prije svega, na sticanju iskustva za naredna iskušenja koja nas čekaju.

Želja postoji, ali da li je realno da barski sastav izbori plasman među dvije najbolje ekipe i prođe dalje.

- Jedno su želje, drugo je realnost. Mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje, a da nam je raspored bio drugačiji imali bismo veće šanse. Na startu igramo protiv MZT Skoplja, a drugog dana nas čekaju dva meča. U devet ujutro sa Megom, a uveče u 18.30 sati sa Crvenom zvezdom. Dakle, sa dva glavna favorita igramo istog dana,  pa će poslije tih mečeva mnogo toga biti jasnije. Na kraju se sastajemo sa Cibonom. Biće teško, ali daćemo sve od sebe da iznenadimo - zaključio je Mitrović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook