Vidović za Šansasport: Prija promjena u Mađarskoj, nadam se kapici reprezentacije na velikom takmičenju

dec 31, 2017 - 23:13:01 Autor: Kategorija: Intervjui
Vidović sanja veliko takmičenje sa reprezentacijom Crne Gore

Prva sezona u internacionalnoj karijeri - Stefan Vidović može da kaže da je za desetak mjeseci prošao dosta toga.

Kapicu Jadran Carina zamijenio je onom mađarskog Debrecina i počeo internacionalnu karijeru koja bi, ako može da se nasluti po početku, trebalo da bude uspješna.

Vidović je s mnogo uspjeha nastupio za Novljane, ali je vrijeme za novi izazov - Debrecin je šansa da se napreduje.

"NIje bilo lako se prilagoditi, Debrecin je nešto drugo u odnosu na Jadran. Potpuno drugačiji sistem rada, treninga... Ali, mislim da sam se brzo prilagodio. Da budem iskren, velika je promjena u uslovima, ali i u načinu rada, trenizima, svemu čime treneri teže", rekao je Stefan  Vidović za portal Šansasport.

Možeš li da uporediš  rad u Jadranu i Debrecinu?

"Nije lako uporediti. Sada se ne posvećuje toliko pažnja detaljima. Ima i dosta više vremena za oporavak, što je veoma bitno. Liga je ponajbolja na svijetu, ima mnogo talentovanih igača... Ovo je veliko iskustvo za mene, jer je šampionat veoma zahtjevan, traži se mnogo toga", ističe Vidović.

Znači li to da vidiš sebe i naredne sezone u Debrecinu?

"Da budem iskren, nije lako dati odgovor na to pitanje. Prija mi  promjena, nemam ništa protiv da ostanem ovdje, ali istovremeno mi fali i vrhunski rad koji sam imao u Jadranu. Vidjećemo, u maju su sve  opcije u igri, ništa nije nemoguće", kaže Vidović.

Jesi li gledao Jadran ove sezone?

"Jesam, koliko su mi to obaveze dozvoljavale. I oduševljen sam rezultatima u Ligi šampiona i čestitam im. Vjerujem da će nastaviti u istom ritmu. Ekipa svake godine ostane bez nekoliko veoma dobrih igrača, ali veliki rad na kraju donese rezultate. Trener Vladimir Gojković zaista radi veliki posao, a kada je režim trenera takav, kada je sve na vrhunskom nivou, onda rezultat mora da dođe", ističe Vidović.

Je li reprezentacija neostvarena želja? Vidiš li sebe na velikom takmičenju sa nacionalnim timom?

"I dalje nisam ostvario veliku želju da zaigram na velikom takmičenju. Za mene je čast biti dio reprezentacije i vjerujem da ću želju ostvariti na ljeto, kada se igra Evropsko prvenstvo. A o tome kakve su nam abicije, sve zavisi kakav će biti sastav. Imamo talenta, radićemo dobro, ali treba i vremena da mlađi steknu istustva... Ne treba stvarati pritisak, mora da prođe vremena i da se mnogo radi i vjerujem da će reprezentaciija u bliskoj budućnosti opet odbradovati navijače", zaključio je Vidović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

Guest
# Guest 2018-01-05 11:19
Odgovori 0 0 ! Prijavi komentar
 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje