Lakić za Šansasport: Utakmica protiv Koma je za nas prekretnica

apr 13, 2018 - 21:29:49 Autor: Kategorija: Intervjui
"U slučaju trijumfa protiv Koma, mogli bismo da se nadamo mjestu koje vodi u Evropu", rekao je Miloš Lakić, fudbaler Iskre

Da li će u završnicu šampionata Telekom Crnogorske lige ući sa šansom da se bore za plasman u Evropu, ili pak za opstanak u ligi, fudbaleri Iskre možda će saznati poslije subotnjeg gostovanja ekipi Kom Eurozoxa (16 časova).

Naime, Iskra uoči 29. kola zauzima poziciju šest na tabeli Telekom CFL sa 36 bodova, četiri manje od zone Evrope, odnosno četiri više od zone baraža.

Dakle, eventualna pobjeda ili poraz u duelu protiv Kom Eurozoxa mogli bi da pokažu smijer kojim će se kretati danilovgradski prvoligaš do kraja sezone.

"Utakmica protiv Koma je za nas prekretnica. S obzirom na trenutni plasman na tabeli, kao i bodovno stanje, sjutrašnji duel ima veliku težinu. Ukoliko pobijedimo, napravili bismo korak ka Evropi, a u slučaju neuspjeha taj cilj bilo bi teži dostići. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od rezultati preostalih utakmica, ali, ponavljam, u slučaju trijumfa mogli bismo da se nadamo mjestu koje na kraju sezone vodi u Evropu", rekao je Miloš Lakić, fudbaler Iskre.

POGLEDAJTE KAKO JE MILOŠ LAKIĆ TIPOVAO UTAKMICE 29. KOLA

Sutjeska će sljedeće sezone, gotovo izvjesno, predstavljati crnogorski fudbal u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

A, ko će putem kvalifikacija pokušati da se domogne Lige Evrope, to je za sada otvoreno pitanje. 

"Budućnost i Grbalj su trenutno na pozicijama koje vode u kvalifikacije za Ligu Evrope, a te dvije ekipe mogle bi da se sastanu i u finalu Kupa Crne Gore. U tom slučaju, otvorilo bi se još jedno mjesto za evrokupove iz prvenstva, i to je naša šansa. Sada je sve otvoreno, pet-šest ekipa konkuriše za plasman u Evropu, vidjećemo ko će uspjeti", kazao je Lakić.

Što se tiče borbe za opstanak, Dečić i Petrovac odlučivaće o putniku u niži rang.

"Između Dečića i Petrovca treba tražiti budućeg drugoligaša. Kada je u pitanju baraž, Kom je u toj zoni, ali blizi ekipa koje su 'na sigurnom', tako da je sve otvoreno", zaključio je Miloš Lakić, fudbaler Iskre.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU KLADIONICE ŠANSA BET

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook