Džikić za ŠS: Dobili smo šamar, sada ima da se radi

sep 24, 2018 - 18:52:00 Autor: Kategorija: Intervjui
Za očekivati je narednih dana nova imena u sastavu

Sa dvije pobjede (Igokea, Partizan) i porazom u finalu od Crvene zvezde, Budućnost Voli je završila nastup na ABA Superkupu u Laktašima.

Kao i prošle godine u Baru i sada su “plavi” stali u meču za trofej.

Međutim, ovo je samo pripremni turnir koji u rezultatskom smislu ništa ne znači.

Od narednog vikenda kreće borba za novu titulu u regionalnom takmičenji.  

- Superkup, nažalost, nije festivalskog karaktera. Svaka utakmica se igrala na full, nije tu bilo nekog prostora za provjere, naročito zbog činjenice da poraženi timovi nisu imali dodatne utakmice, kao što je bilo u Baru prošle godine. Sa druge strane, finalisti igraju tri utakmice u tri-četiri dana, i to vikend pred početak ABA lige. Sa stručne strane, to je izuzetno zahtijevno i rizično, naročito za timove kojima je dobar start imperativ - rekao je Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija, za “Šansa sport”.

Do finalnog meča, Podgoričani su imali duele sa Igokeom i Partizanom na jednu loptu.

To je možda i uticalo da u finalu ne budu na željenom novu za ovu fazu.

- Nasa očekivanja su prije svega bila u vezi želje za nadmetanjem. Uigranost ne može uvijek da bude odgovor, za recimo fokus ili individualne odgovornosti.

Premijerni meč u novoj sezoni, Budućnost Voli igra 1. oktobra u “Morači” sa Krkom. Sigurno nedovoljno vremena da se slože kocke na pravi način.

- Dovoljno nije, ali se to neće promijeniti. Svi smo zdravi, dobili smo šamar, i sada ima da se radi i “zateže”! Za rad zamjene nema! Kome se ne sviđa, ima timova kojima trebaju igrači.

Narednih dana mogu se očekivati promjene u sastavu šampiona ABA lige.

- Glavni ciljevi su bili da dobijemo neku sliku, da problemi isplivaju na vidjelo i da se radi. Mislim da treba očekivati promjene - zaključio je Džikić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje