I feel devotion! Vrijeme je za spektakl u Sinan Erdem domu - Evropa čeka krunisanje...

maj 19, 2017 - 8:15:42 Autor: Kategorija: Košarka
Tri giganta i tim koji želi to da bude

 

Tri giganta i jedan klub koji giganta ima u vidu trenera.... Real Madrid (devet puta šampion Evrope), CSKA Moskva (sedam), Olimpijakos (tri) i Fenerbahče (nikada šampion) od danas kreću u bitke sezone. Od danas u paklu Sinan Erdem doma u Istanbulu "ratuju" za košarkašku krunu Evrope!

Branilac titule prvaka Evrope CSKA i atinski Olimpijakos od 17.30 otvaraju polufinalne duele Evrolige, dok dva i po sata kasnije igraju Fenerbahče i Real Madrid.

Trener CSKA Dimitris Itudis naglasio je značaj polufinala protiv Olimpijakosa. 

"Svi pričaju da igramo polufinale, a u suštiniski je kao finale. Poslije maratonske sezone, mnogo povreda i prilagodđvanja na novi sistem, sada je došao na red na završnicu. Drago nam je što imamo šansu da branimo trofej i imamo obavezu prema velikoj organizaciji CSKA da damo sve od sebe i stignemo do cilja", kazao je Itudis. 

Moskovljani će protiv sebe imati tim iz Pireja koji je u prošlosti znao da im nanese bolne udarce na završnim turnirima Evrolige, posljednji put u polufinalu prije dvije godine preokretom na krilima Vasilisa Spanulisa. 

"Zaboravili smo tu utakmicu, sada su drugačiji uslovi. CSKA je šampion Evrope, mi se vraćamo na fajnal-for poslije godinu dana pauze i stvari su sa psihološke strane drugačije", zaključio je trener Olimpijakosa Janis Sfaropulos. 

Fenerbahče sanja prvu krunu, a Željko Obradović želi korak naprijed u odnosu na prošlu godinu kako bi došao do svog devetog pehara Evrolige, baš u Istanbulu, gdje je osvojio prvi sa Partizanom 1992.

"Iskusniji smo u odnosu na prethodne dvije godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i iznenađenja, svako ima šansu", rekao je Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu. 

Trener Real Madrida Pablo Laso ističe da statistika i prethodni rezultati ne igraju važnu ulogu uoči završnice. 

"Svaki fajnal-for je priča za sebe. Izgubili smo četiri puta od Fenerbahčea u prethodnih pet mečeva, pa šta? To je statistika, koga zanima... Sada je novi meč i razmišljam samo o njemu, nema favorita", navodi Laso.

POLUFINALE

Petak

17.30h CSKA Moskva - Olimpijakos

20.30h Fenerbahče - Real Madrid

ZA TREĆE MJESTO

Nedjelja, 17.00h

FINALE

Nedjelja, 20.00h

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

Guest
# Guest 2017-05-19 15:42
Odgovori 0 0 ! Prijavi komentar
 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook