Tanjevićev šou: Hvataćemo se za vrat sa svima, privatnik iz Evrolige se s nama zaj...va!

avg 11, 2017 - 15:49:01 Autor: Kategorija: Košarka
Naš selektor pričao o mnogim stvarima...

Selektor košarkaša Crne Gore Bogdan Tanjević rekao je da će njegova reprezentacija biti spremna da se "hvata za vrat sa svima" i da je najvažnije da bude spremna za poraze uprkos velikim ambicijama na Eurobasketu.

"Očekujem da se hvatamo za vrat sa svima. Sve veoma poštujemo i sve je moguće. Kada budemo igrali sa Španijom zapećemo iz sve snage da dobijemo. Imamo tešku grupu, ali... Sjajna je košarka i biće jako teško", rekao je Tanjević na konferenciji za medije u Beogradu.

Reprezentacija Crne Gore se sprema za Evropsko prvenstvo, gdje će joj protivnici u Grupi C biti Hrvatska, Češka, Španija, Rumunija i Mađarska.

"Ambiciozni smo, ekipa je vrlo dobra, veoma sam zadovoljan. Čak je i mlada, osim Šehovića su svi do 25 godina. Očekujem da ćemo dobro da igramo", kazao je Tanjević.

Tanjević je rekao da svaka reprezentacija mora da bude spremna da izgubi, uz izreku da tim koji nije spreman na poraz i ne treba da izađe na teren.

"Ako izgubiš, nemoj da kukaš na sudije i čestitaj kolegi. Nedostaje nam malo kulture u ovom jeb...m, pos...om svijetu, poštovanje protivnika, sudija", istakao je Tanjević.

Bogdan Tanjević je imao veoma opširno izlaganje pred novinarima u Beogradu, tokom kog je govorio o problemima svjetske košarke.

"Fudbaleri moraju da igraju i prijateljske utakmice za reprezentaciju i niko ne može da odbije, igrači od po 30-40 miliona. Jedan Nejmar, čije je samo obeštećenje bilo 220 miliona eura, moraće da igra za reprezentaciju", rekao je Tanjević.

On je naveo da mu je nejasno zašto je "NBA liga čudo neviđeno" i naveo primjer srpskog košarkaša Nikolu Jokića koji neće igrati za reprezentaciju ovog ljeta.

"Kako je moguće, ti treneri koji ga tamo savjetuju? Šta on sad radi? Bacaju tenisku lopticu i igrač treba da je uhvati prije nego što padne drugi put. I za to uzimaju hiljadu dolara dnevno", rekao je Tanjević.

Oštro je kritikovao i Evroligu koja je zabranila igračima da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Došli smo do toga da se ovaj privatnik iz Evrolige sa nama zaj...va. Mi ne znamo ko će igrati kvalifikacije. Srbija, na primjer, može da rizikuje poraz od neke skromne reprezentacije", rekao je 70-godišnji Tanjević.

Crna Gora će večeras i u nedjelju igrati protiv Grčke i Srbije na Trofeju Beograda. Mečevi počinju u 21 čas.

"Crna Gora je počastvovana što će igrati na ovakvom turniru, sa ovakvim velesilama. Dosta dobro smo se spremili, koliko se može", rekao je Tanjević.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook