Savović: Ova generacija može da izbori opstanak

avg 09, 2018 - 15:58:00 Autor: Kategorija: Košarka
Naša selekcija sutra (16) igra sa Litvanijom

Novi Sad će od petka pa do 18. avgusta biti domaćin EP za kadete.

Jedan od učesnika biće Crna Gora, koja je prošle godine u Podgorici osvojila srebro.

Za razliku od tada, ovo je nova generacija, a glavni cilj je opstanak u A diviziji.

- Očekivanja i ujedno cilj je da se izbori opstanak u A diviziji, siguran sam da to ova generacija može da ostvari, a sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat - ističe selektor Slobodan Savović.

On je zadovoljan urađenim u toku priprema.

- Smatram da smo pripreme odradili odlično, svi igrači su pokazali ogromnu želju i volju da se dokažu i moram reći da su dali maksimum. Imali smo dovoljno vremena da se uigramo i da postignemo neophodni nivo za predstojeće prvenstvo. Postoji žal za određenim igračima koji nisu bili u mogucnosti da se odazovu iz zdravstvenih razloga, prije svega mislim na Vukčevica i Pešića, koji je bio sa nama na početku priprema ali i pored velike želje nije mogao da nastavi zbog problema sa ahilovom tetivom.

Naša selekcija je tokom priprema odigrala više prijateljskih mečeva, osvojila turnir u Makedoniji, nastupala u Italiji.

- Sve utakmice su nam služile za uigravanje kompletne ekipe i ujedno da vidimo koliko ko od igrača može. Turnir u Italiji je bio protiv ekipa koje su favoriti za osvajanje medalje, Turska i Španija posjeduju ogroman kvalitet što su i pokazali, ali i pored poraza naročito protiv Španije smatram da možemo da igramo podjednako sa svima.

Prvi rival našoj ekipi biće Litvanija (petak, 16 sati), a u grupi su još Izrael i Slovenija.

- Pregledali smo sve rivale u grupi, siguran sam da neće biti lako, ali isto tako vjerujem u kvalitet naše reprezentacije i da možemo da igramo sa svima. U grupi treba obezbjediti što bolji rezultat i spremiti se za četvrtu utakmicu, osminu finala, gdje pobjeda donosi borbu za medalju, a poraz borbu za opstanak.

Uspjeh od prošle godine je dodatan motiv za ovu generaciju.

- Mislim da nema pritiska, osvajanje srebra na prošlogodišnjem prvenstvu za ovu generaciju predstavlja samo motiv, siguran sam u to. Znam da su momci svjesni tog uspjeha i da će to iskoristiti da daju maksimum na ovogodišnjem prvenstvu - zaključio je Savović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook