Kašćelan: Želimo da ostavimo što bolji utisak

avg 15, 2018 - 12:40:00 Autor: Kategorija: Košarka
Sutra u glavnom gradu Crne Gore startuje EP B divizije za kadetkinje

Podgorica će od sutra pa do 25. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva B divizije za košarkašice do 16 godina.

Crna Gora će igrati u grupi A, a želja je da prvenstveno ekipa napreduje što je moguće više i kroz ovakva takmičenja stvori makar nekoliko seniorskih reprezentativki.

- Prije svega ovo je jedna lijepa priča, početak jednog novog talasa u našoj ženskoj košarci sa osnovnim motivom da popravimo rad sa mlađim kategorijama. Samim tim što se šampionat igra kod nas, želimo da ostavimo što bolji utisak i mislim da smo u pripremnom periodu odradili posao maksimalno korektno - kaže selektor Zoran Kašćelan.

On napominje da je cilj da se igračice kroz iskustva koja će steći na međunarodnoj sceni unaprijede i da u što skorijem vremenu budu spremne za seniorsku reprezentaciju.

- Naravno kao domaćini želimo da ostavimo što bolji utisak sa aspekta borbenosti i želje. Naša generacija kadetkinja je talentovana, ali ovo je tek početak prvo njihovo takmičenje i trebalo bi imati to u vidu.

Uprkos tome što debituju u ovakvoj konkurenciju, djevojke imaju velike snove.

- Nama je cilj da uđemo u A diviziju, to nam je želja. Stvarno mislim da možemo da uspijemo i da smo dovoljno kvalitetne da budemo u vrhu ekipa iz B divizije - smatra Ksenija Šćepanović.

Igranje u Podgorici, mišljenje je igračica, moglo bi da bude ključno za dobre partije.

- Ima pozitivne treme pred nastup pred domaćom publikom. Nadam se da će nam oni pomoći i dajući nam dodatnu energiju i motivaciju i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja - kaže Ksenija.

Pored Crne Gore u grupi A su Velika Britanija, Švedska, Island, Makedonija i Grčka koja je prvi protivnik. Grkinje su prošle sezone na nevjerovatan način ostale bez A divizije. Bile su na trećem mjestu koje donosi plasman u elitu, međutim Litvanija koja je ispala iz A divizije 2017. dobila je organizaciju ovogodišnjeg prvenstva, pa je Grčka izvisila.

- Sa sigurnošću možemo da kažemo da je Grčka najbolja ekipa u grupi. Prošle godine napravili su odličan rezultat, a zadržali su sve nosioce igre iz tog sastava. Idemo korak po korak, razmišljamo samo o tom meču, želimo da vidimo gdje s mie nalazi u čitavoj toj priči protiv jednog od favorita takmičenja - zaključio je Kašćelan.

Mečevi EP igraće se u dvorani “Verde”, te u dvorani “Univerziteta Crne Gore”, kao I u “Kući košarke” u Donjoj Gorici.

Naše djevojke sve mečeve grupne faze igraće u “Verdeu”, a prvi duel je u četvrtak od 20 i 30 protiv Grčke.

Za Crnu Goru na šampionatu u Podgorici igraće: Žana Tatar, Marija Leković, Anastasija Drobnjak, Zorana Radonjić, Milica Vujačić, Teodora Pavićević, Marija Baošić, Ivana Ječmenić, Jovana Kojčinović, Ksenija Šćepanović, Jovana Savković, Maja Bigović.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook