Bokan: ABA liga je izdržala da prvi put obezbijedi korektno suđenje

apr 15, 2018 - 19:17:00 Autor: Kategorija: Aba liga
Sve ono što nedostaje „Morači“ za Evroligu možemo riješiti u narednih 60 dana, rekao prvi čovjek Budućnost Volija

Budućnost Voli je novi šampiona ABA lige. Sedam godina je trebalo da prođe od kada je Dragan Bokan preuzeo klub da ga dovede do vrha.

Kada je došao na čelo "plavih", dugovi su bili veliki i moralo je da se krene od nule.

Iz godine u godinu Podgoričani su "rasli" i sada su dorasli za velika djela.

- Mogu sa sigurnošću da konstatujem – ABA liga poslije ove finalne serije nikad nije bila jača. Prepoznali smo se ko je i šta je, koji klubovi žele ABA ligu, a koji ne žele. Smatram da je svi žele, pa i Zvezda. Nebojša Čović kao predsjednik Zvezde ne može na ličnoj osnovi da vrijeđa ljude, ni kroz ličnu komunikaciju sa ljudima. Nebitno da li sam to ja ili neko drugi, jer ja sam u posljednjih desetak dana imao sukob samo sa Čovićem, a on sa mnogima drugima prije toga. Ja sam srećan što je ABA liga izdržala da prvi put obezbijedi da u finalnoj seriji oba učesnika imaju suđenje 50-50. Ako je neko navikao da iz godine u godinu ima za pravo da mu suđenje bude na njegovoj strani, a u ovom trenutku nije dobio pa smatra da je pokraden, ja smatram da je to problem tog čovjeka ili tih ljudi - rekao je Bokan za TV Prva.

1Budućnost Voli111

Prvi čovjek crnogorskog šampiona smatra da ABA liga nikad nije bila regularnija u završnici.

- Da li se Budućnost može žaliti na drugu utakmicu ili Zvezda na treću ili četvrtu možemo samo komentarisati. Ne možemo nikad komentarisati suđenje zbog jedne ili dvije lopte, ali generalno gledajući, svi komplimenti za organizaciju ABA lige i što nisu popustili pod pritiscima jednog čovjeka već viđenog. Ja ne želim da budem dio te priče, želim da se distanciram i zaštitim sebe i svoj klub od tih niskih udaraca koji su ispod našeg nivoa. Ne želim da ulazim u tuđe blato, već da pokušamo da napravimo još veći brend od KK Budućnosti koja je evropski klub koja treba da igra Evroligu, koja želi da igra Evroligu i gdje je jedina stvar koja je pod znakom pitanja da li će klub imati milion ili dva miliona eura veći budžet nego što je sadašnja uprava u prilici da obezbijedi.

1Džoni111

Nameće se pitanje da li Budućnost ispunjava sve uslove za nastup u Evroligi.

- Tačno je da nijedan tim koji ne ispunjava uslove Evrolige ne može da igra u tom takmičenju, ali smatram da Budućnost, Podgorica i Crna Gora to imaju. Ako postoje neke sitnice kada je u pitanju Sportski centar „Morača“, nekih 500 stolica ili mjesta, valjda smo toliko ozbiljni da možemo obezbijediti to. Sve ono što nedostaje „Morači“ možemo riješiti u narednih 60 dana. Imamo prostora za još jednu tribinu, ne za 5.000, nego sam siguran da smo sposobni da obezbedimo 6.000 stolica. Imamo dobre hotele, aerodrom koji je na tri minuta od centra grada i dvorane. Podgorica i Crna Gore ispunjavaju sve uslove za Evroligu. Imamo komunikaciju sa Evroligom. Imamo papir, imamo ugovor. Znate i sami ako imate nešto na papiru potpisano od Evrolige i ULEB sa jedne, a ABA lige sa druge strane, onda imamo mirnu priču koju treba samo finalizirati. Potrebno je samo dati sve potrebne papire u vezi sa stablnosti kluba, finansiranjem i garancijama prvoklasnih banaka koje u ovom trenutku Budućnost ima. Tu nema zime - zaključio je Bokan.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje