Vujošević: Drago mi je što je Budućnost izborila Evroligu

jun 17, 2018 - 12:24:00 Autor: Kategorija: Aba liga
Nekadašnji selektor Crne Gore hvali koncept Podgoričana

Bivši selektor Crne Gore, a sada BiH Duško Vujošević, rekao je da je Partizan ove sezone izgledao potpuno bez koncepta.

Sa druge strane, Crvena zvezda uprkos odbrani titule prvaka Srbije ne može da bude zadovoljna postignutim.

Budućnost Voli je, prema njegvim riječima, osvajanjem ABA lige i plasmanom u Evroligu konačno nagrađena za trud i ulaganja iz prethodnih godina.

- Meni je drago što je Budućnost izborila Evroligu. Poslije toliko truda svih ovih godina. Dragan Bokan zna koliko ulažu, ispune obećano, imaju stabilan budžet, dobru osnovu domaćih igrača, koji nemaju ekstra kvalitet, ali imaju karakter i svaki dan su iznad prosjeka. Odlično funkcionišu kao cjelina, što važi i za strance, koji ne izbjegavaju trening, ne traže posebni status, ne čašćavaju prisustvom, mada su više mogli učinkom u finalu. Dobro su formiran tim, koji je dobro vođen i koji je iskoristio slabosti protivnika - rekao je Vujošević za "Blic".

On smatra da su se "crno-bijeli" previše oslonili na igrače iz inostranstva.

- Partizan liči na Makabi, sa toliko stranaca. Petar Božić preporučio Amidu Brajmu? Čekaj, kada je Partizan igrao sa četiri stranca? Pričali smo kako je Budućnost napravila rezultat... Ne ponašaju se i dalje korektno prema meni... Ja nisam bio dovoljno pametan, žrtvovao sam svoje zdravlje, kao, generale, daćemo bubreg, a nema reakcije od te vojske... Ali sve će to narod pozlatiti. Ja se borim, šta da vam kažem, ali opet ništa ne bi drugačije uradio, dao i klubu i igračima, možda sa manje emocija, čuvajući zdravlje, jer na kraju pobijedi ko je zdraviji - zaključio je Vujošević.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook