Klark: Dopao mi se projekat Budućnost Volija

avg 17, 2018 - 16:03:00 Autor: Kategorija: Aba liga
Amerikanac jedva čekao start priprema

Bio je svojevremeno 14. pik na draftu (2009), a iza sebe ima zavidno NBA iskustvo.

Erl Klark (30, 208) bi mogao biti jedan od aduta Budućnost Volija u predstojećoj sezoni.

Nosio je dresove Finiksa, Orlanda, Los Anđeles Lejkersa, Klivenda, Njujorka, Bruklina…, a posljednje dvije sezone bio je clan Bešiktaša.

- Teško je porediti američku i evropsku košarku, NBA i Evroligu, stilove igre, možda je dovoljno samo reći da su nam i pravila različita. Ipak, ja volim i evropski stil, sve specifičnosti, forsiranje timske igre, to je sve izazov za igrača. Uživam u Evropi i vjerujem da sam se u posljednje dvije sezone potpuno privikao na evropski stil - istakao je Klark pred odlazak ekspedicije “plavih” u Kolašin.

Sa nestrpljenjem je čekao početak priprema za novu sezonu I obaveze, prije svega,  Evroligi i ABA ligi.

- Prost je razlog što sam tu, dopao mi se projekat Budućnost Volija. Priča o mladom timu, klubu koji je nakon 15 godina u Evroligi. Sistem igre, rad trenera, žestok i ozbiljan pristup. Glad za pobjedama, naravno. Sve to sam čuo o Budućnost Voliju i uvjerio se gledajući snimke, prateći rezultate u Evropi. Ovo je tim po mom meraku i vjerujem da sam ovog ljeta napravio pravi izbor.

Amerikanac ističe da je spreman da pruži maksimum kako bi ekipa ispunila zacrtane ciljeve.

- Čeka nas Evroliga, borba da odbranimo ABA titulu, i u takvoj situaciji sam spreman da igram sve što se očekuje od mene. Nije problem da igram "peticu", znači klasičnog centra, ili da igram na krilnom centru. Sve sam to iskusio posljednjih godina u Bešiktašu i sve je izazov. I u odbrani i u napadu. Naš plan je da igramo raznovrsno, mijenjamo ritam, budemo spremni i za čvrstu pozicionu borbu i na bržu igru. Ali prije svega moramo da se pripremimo dobro. Obavezali smo se na veliki rad na pripremama i tako će i biti - zaključio je Klark.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook