Džikić: Ovo su previše takmičarski mečevi u ovom momentu

sep 22, 2018 - 21:41:29 Autor: Kategorija: Aba liga
Trener Podgoričana zadovoljan pobjedom

Morali su košarkaši Budućnost Volija da pruže maksimum u ovom trenutku kako bi se plasirali u finale ABA Superkupa.

Partizan je odigrao najbolje u dosadašnjem toku priprema i meč je riješen tek nakon produžetka.

Odlučila je mirna ruka Petra Popovića sa linije penala, ali i mala doza sreće.

- Pobijedili smo, na kraju. Imali smo malo više sreće, onaj koš Zagorca kada je pokušao da izbije loptu, pa smo dali tri poena iz jendog napada. Neću puno da pričam protiv svoje ekipe, to bi umanjilo kvalitet Partizana i sve što Čanak radi, to ću reći samo njima. Partizan ima puno potencijala, kada ih pustiš i kada nemaš tu agresivnost imaju dosta oružja u napadu. Mogu da igraju sa dva pleja, Zagorcem na četvorci što nam je pravilo mnogo problema. Na kraju nam je krilo igralo centra, četiri beka su bila tu. Sve to je bilo iznuđeno rješenje, nisam zadovoljan kretanjem lopte, prepoznavanjem situacija, možda očekujem previše. Uglavnom, moramo mnogo da radimo, nadam se da će to sve biti bolje kad počne liga - objasnio je Aleksanda Džikić.

Imao je zamjerki i na sistem takmičenja u ABA Superkupu.

- Nismo ni očekivali da ćemo biti u nekoj zavidnoj formi sutra igramo finale, a nama je i dalje prvi cilj da se niko ne povredi. Tri utakmice u četiri, ko je gledao mogao je da vidi da nisu festivalski mečevi. Možda su i previše takmičarski u ovom momentu, ali dobro.

Vidjelo se i u ovom meču da su „plavi“ veći dio priprema odradili nekompletni.

- Prije dva dana sam na konferenciji pričao da imamo ljude koji dolaze iz reprezentacije, gdje je jedan način rada, ovde je drugi. Imamo devet, deset igrača na treningu i to mijenja obim, intenzitet i kvalitet treninga. U tih deset trojica momaka do 19 godina koji nisu možda kvaliteta mlađih igrača Partizana, prosto nisu. Nikola Ivanović igrao dva meča za nacionalni tim i možda i ne zaigra u finalu. Ispoštovao sam njihovu želju da pobijedimo, mogao sam i drugačije da vodim meč, ali da ne mudrujem. Partizan se borio, morao sam da pokažem respekt prema igri, Nikola nije ni sjenka onog igrača iz plej-ofa. Imao je samo sedam dana odmora i možda i ne zaigra u finalu - zaključio je Džikić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook