Repeša: Koncentracija je bila očajna, ova ekipa mora da odigra kvalitetnije nego večeras

feb 10, 2019 - 21:30:52 Autor: Kategorija: Aba liga
Trener Podgoričana razočaran pristupom svojih izabranika

Znali su košarkaši Budućnost Volija da nemaju pravo na grešku protiv Partizana.

Međutim, po onome što su prikazali na parketu, samo su fizički bili na meču.

Psihički su bili negdje drugo, što je na kraju plaćeno porazom.

Sada će do kraja ligaškom dijela morati da vode grčevitu borbu da izbjegnu četvrtu poziciju i duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu.

- Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu smo imali sjajan rezultat s obzirom na ono što se dešavalo na terenu. Imali su puno više energije, bili su agresivniji. Sa naše strane je nivo koncentracije bio izuzetno nizak, pa da se u ovakvoj atmosferi odigra jedna kvalitetna utakmica. Sam podatak da mora da zovem minut odmora da sa dva plejmejkera ne mogu da prepoznaju da su napravili inverzni „meč ap“ na visokim igračima i da se ne napada Lendejl nego Janković. To dovoljno govori o nivou koncentracije. Uvijek kažem da igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli i ne bih htio da umanjim zasluge i dobru igru Partizana. Međutim, ono što mi imamo u rosteru, mora mnogo kvalitetnije da se odigra nego što se odigralo večeras - bio je ljut Jasmin Repeša.

1AabaJASKO PAR 1

Trener Budućnost Volija se objasnio da „crno-bijeli“ nisu u igru unijeli ništa novo u odnosu na prethodne duele.

- Nisam vidio ništa novo u odnosu što je Partizan do sada igrao i što se tiče odbrane. Odbrana koja može biti u jakom „meču“, može biti u „dropu“, koja može biti u „svičingu“, što su uradili isključivo sa igračem na poziciji četiri, a ponekad i sa pet. To je ono što su radili do sada. Što se tiče napadačkih setova, to je bilo u okviru onoga što su igrali do sada. Nije tu bilo adaptacije na karakteristike igrača.

U drugom poluvremenu odbrana je u nekoliko navrata „pucala“ već u početku napada Partizana.

- Od mene bi bilo sada sramota tražiti bilo kakav alibi, ali kontrola obruča sa Bitadzeom i prodora Renfroa u drugom poluvremenu, koji je tri puta otišao u lijevu stranu, je nešto što ne bi bilo. Tu mora da se prepoznaje šta koji igrač može da odigra. Znamo da je jak u prodoru u lijevu stranu, kada dobije dinamičan blok i to je teško blokirati.

1AabaJASKO PAR

Na pitanje koga želi u plej-ofu, Repeša je bio jasan.

- Nemam nikakvih želja za plej-of, samo želim da popravimo našu igru do tada. Naš cilj je da idemo do kraja. Sa ovakvom igrom teško, sa ovakvom koncentracijom još teže. Kako je završila je pokazatelj cijele utakmice. Ne znam da li znate da smo dobili četiri razlike kući. Na sedam razlike na Nikoli Jankoviću, ne želeći da uvrijedim momka koji je odigrao odlično, nalošiji izvođač bacanja ne pravimo faul na 15 sekndi prije kraja, a imao sa još jedan minut odmora. Trebali smo da pravimo faul i da probamo da dođemo do šuta za tri poena. To je ogledalo jednog pristupa i koncentracije - zaključio je trener Budućnosti.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

Guest
# Guest 2019-02-10 22:53
Odgovori 0 0 ! Prijavi komentar
 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje