Trinkijeri: Igrali smo tvrdo, borili se kao pravi tim

feb 10, 2019 - 22:00:00 Autor: Kategorija: Aba liga
Italijanski stručnjak zadovoljan nakon trijumfa protiv šampiona

Partizan je uspio da uz pomoć navijača savlada Budućnost Voli i preuzme treće mjesto na tabeli.

Sada ostaje da pokuša da to zadrži u posljednja tri kola i zakaže seriju protiv Cedevite.

Andrea Trinkijeri je poslije meča bio zadovoljan.

- Čestitam igračima na velikoj borbi, bez dva važna igrača (Rade Zagorac, Aleksej Nikolić) smo dobili evroligaša. Igrali smo tvrdo, borili se, kao pravi tim i na kraju slavili kod kuće. Od igrača sam tražio da ne budu prestrašeni. Bez dva igrača se poremetila rotacija na bekovskim pozicijama. Sve to umije da se pretvori u želju i strast. Tražio sam da igraju bez straha. Jesmo imali 19 izgubljenih lopti. Mislim da nećemo do kraja sazreti u tom segmentu. Ali, dobiti ovakvu utakmicu sa toliko izgubljenih lopti i 25 asistencija je dobro. Imali smo dva uzastopna treninga i priliku da radimo na nekim detaljima. Rekao bih da se najviše promijenilo u glavi, moji igrači su igrali sa publikom, bez ikakvog pritiska. Velike utakmice se dobijaju na jedan zicer, “prodatu” loptu, detalj, neke individualne stvari. Nema tu puno “kuvanja”, već ja protiv tebe, direktno, pa da vidimo ko je bolji - objasnio je italijanski stručnjak.

Na pitanje da prokomentariše dobre role Amara Gegića i Nikole Jankovića, bio je jasan.

1AabaANDREA BUDUĆNOST

- Ne znam, ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice. Nikola je bio čvrst u odbrani, napadu, ima još prostora za napredak. Sa Amarom su moji pomoćnici Aco Matović i Vlado Šćepnaović napravili dobar posao. Prve tri akcije je zabrljao sve, pa sam tražio neki nož, pištolj sa klupe, pa su me zaustavili. Nekada moraš pružiti podršku da bi dobio nešto. Igrao je fantastično poslije toga.

Nije se složio sa konstatacijom da je Partizan odigrao najkonstantniji meč u dosadašnjem toku sezone.

- Ne znam, pogledaću snimak. Igrali smo čvrsto, ali uvek nam se dogode ta tri, četiri loša poteza u napadu i odbrani. Razlika je što ovog puta nismo ušli u depresiju. Možda smo odigrali najčvršći meč, pošto nije bio najsjajniji. Bilo je utakmica sa boljim protokom lopte, više pogođenih trojki, ali smo u ovoj imali veću želju da dobijemo nego ikad. Odbrana je bila konstantna - zaključio je Trinkijeri.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook