Džikić: Da li sam ja sada bolji trener, a ovo bolja ekipa poslije ove pobjede? Oba odgovora su NE

nov 15, 2018 - 21:55:57 Autor: Kategorija: Evropska kosarka
Trener Budućnost Volija smireno sumirao utiske nakon prve pobjede u Evroligi

Prije sedam dana navijači su zvižducima ispratili igrače Budućnost Volija u svlačionicu nakon poraza od Žalgirisa, a mnogi su vidjeli leđa Aleksandru Džikiću.

Srpski stručnjak je preživio već viđenu smjenu, pa su nhjegovi izabranici u najboljoj igri ove sezone pregazili Baskoniju.

Prva pobjeda u Evroligi, stigla je kao melem na prethodne evropske rane.

- Baskonija je veliki tim, koji nas je natjerao da idemo vjerovatno do naših granica. Pobijedili smo, to je najvažnije. Raširili smo se, šta da radimo. Erl Klark je bio na petici, Danilo Nikolić, Filip Barović. Da li sam sada bolji trener nego što sam bio? Da li ova ekipa bolja od ekipe koja je bila pre sedam dana? Mislim da su oba odgovora negativna. Da li sam očekivao i planirao da ekipa ubaci 21 trojku i obori rekord Evrolige? Nisam. Ali sam očekivao da se bore kao što su se borili i do sada. Mislim da je ekipa mnogo puta zaslužila aplauz zbog borbenosti i energije. To što se neki ne slažu sa tim, to je u redu, svako ima pravo na svoje mišljenje. Do sada nismo imali ovakav procenat realizacije, do sada nismo imali tajming, odnosno osjećaj da igraču koji je raspoložen za šut dajemo loptu. Sada se sve poklopilo i stigli smo do prve pobede - rekao je nakon meča Džikić.

Podgoričani neće previše uživati u pobjedi.

- Nema vremena za slavlje, kao što nije bilo ni za tugovanje. Mi smo svi ozbiljni ljudi koji znamo da se nosimo sa pritiskom. Pokazali smo to svima koji su sumnjali u nas. Nema mjesta euforiji jer nas očekuje pakleno težak raspored. U narednih sedam dana igramo protiv Partizana, Himkija i CSKA. Šta očekujem sa skraćenom rotacijom i sa devet igrača na raspolaganju? Isto što sam i očekivao prije meča za Baskonijom, a to je borba do posljednjih atoma snage - zaključio je Džikić.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook